Japon turistlere saldırı: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Japon turistlere saldırı: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 06:22

Nevşehir’in Göreme beldesinde yürüyüşe çıkan 2 Japon kadın turist bıçaklı saldırıya uğradı. Turistlerden Mai Kurkiharac (22) aldığı bıçak darbeleriyle olay yerinde yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Kapadokya bölgesinin önemli yerlerinden Zemi Vadisi’nde yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurkiharac ve Hoshie Teramatsu’ya, saat 13.45 sıralarında kimliği henüz bilinmeyen bir kişi bıçakla saldırdı. Turistlerden Mai Kurkiharac aldığı bıçak darbeleriyle olay yerinde yaşamını yitirdi, Hoshie Teramatsu (22) ise yaralandı. Saldırgan kaçarken, vadide yürüyüş yapan diğer turistler tarafından kanlar içinde bulunan Hoshie Teramatsu, 112 Acil ambulansıyla kaldırıldığı Nevşehir’deki hastanede tedaviye alındı. iki Japon kadının kaldıkları butik oteldeki kayıt defteri ve kamera görüntüleri jandarma tarafından inceleniyor.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Göreme beldesinde bıçaklı saldırıda yaralanan Japon turistin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Zemi Vadisi'nde yürüyüş yaparken uğradığı bıçaklı saldırıda yaralanan Hoshie Teramatsu tedavi gördüğü İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesinde ameliyat edildi.

Haberin Devamı

Boynundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçak darbesi alan Teramatsu'nun ameliyatının başarılı geçtiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Saldırı da hayatını kaybeden Mai Kurkiharac'in cenazesi ise İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak, otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

JAPON TURİSTLERE BIÇAKLI SALDIRI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!