Japon turistin katil zanlısı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Japon turistin katil zanlısı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 01:00

Nevşehir’in Göreme Beldesi’ndeki Zemi Vadisi’nde önceki sabah yürüyüşe çıkan 22 yaşındaki Mai Kuriharac’ı bıçaklayarak öldürdüğü, arkadaşı aynı yaştaki Hoshie Teramatsu’yu ise yaraladığı öne sürülen Mustafa Volkan D. sevk edildiği Adliye’de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Dün Ürgüp İlçesi’nde gözaltına alınan, jandarmadaki ifadesinin ardından sabah saatlerinde Adliye’ye sevk edilen Mustafa Volkan D., savcıya verdiği yaklaşık 8 saat süren ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelinin annesi Emine D. ve yakınları, kararı öğrenmelirinin ardından Adliye önünde bekleyen gazetecilere saldırdı. Anne Emine D., buradaki Japon gazetecilere oğlunun suçsuz olduğunu söylerken, Türk gazetecilere açıklama yapmayı kabul etmedi. Anne Emine D., "Çekmeyin, oğlum suçsuz. Niye çekiyorsunuz?" diye bağırdı. Mustafa Volkan D., Nevşehir Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

JAPON TURİSTİ ÖLDÜRDÜKTEN SONRA TECAVÜZ ETMİŞ



Savcılıktan açıklama

Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı, şüpheli Mustafa Volkan D.’nin tutuklanmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Soruşturmada elde edilen delil ve bulgulara göre, Mai Kuriharac alet kullanılmak suretiyle öldürülerek cinsel saldırıya maruz bırakılmış, Hosise Teramatsu’ya ise cinsel saldırıda bulunularak öldürmeye teşebbüs edilmiştir. Bu eylemlerin karşılığı olan ’canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, nitelikli cinsel saldırı, cebir veya şiddet kullanarak kişileri hürriyetinden yoksun kılmak’ suçlarının fail veya faillerinin elde edilmesiyle yapılan çalışmalar sonucunda, saldırıyı yaptığı konusunda hakkında yeterli şüpheler elde edilen M.V.D.’nin ifadesi alınmıştır. Ardından dosyada elde edilen deliller kapsamında TCK’nın maddelerinde yazılı cebir veya şiddet kullanarak kişileri hürriyetinden yoksun kılmak suçlarını işlediği konusunda kuvvetli suç şüphesinin varlığı kabul edilerek ve bu suçların CMK 100’üncü maddesinin 3’üncü fıkrasının A bendinin 2 ve 5’inci maddelerinde sayılan suçlardan olması, şüphelinin soruşturma konusunda elde edilmeye devam eden delilleri karartma ve kaçma şüphesinin varlığı kabul edilerek CMK 100’üncü madde gereğince tutuklanması talebiyle Nevşehir Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmiştir. Şüpheli M.V.D’nin Sulh Ceza mahkemesinde yapılan sorgusunun ardından kuvvetli suç şüphesinin varlığı, delillerin, halen toplanmakta olması, şüphelinin kaçma ve delilleri karartma konusunda mahkemede şüphe uyanması ve tutuklanmaya sevk edilen suçların ceza miktarları gözönünde bulundurularak tutuklanmasına karar verilmiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!