Japon modacinin gosterisi

Güncelleme Tarihi:

Japon modacinin gosterisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Moda dunyasinda kullandigi Dogu motifleriniyle unlenen Hanae Mori'nin son koleksiyonu. Gectigimiz gunlerde gerceklesen Japon modaci Hanae Mori'nin defilesindeki kiyafetler, iri desenleri ve bedene oturan kesimleriyle feminen bir cizgiyi yansitiyordu.

Dunya modasinda 1950'li yillardan beri kadin giyim uzerine calisan ve modanin yasayan efsanesi sayilan Japon modaci Hanae Mori, Istanbullularla tarzini bulusturdu. Turk Kalp Vakfi yararina duzenlenen defilede Hanae Mori'nin abiye koleksiyonu sunuldu.

Zaten daha cok abiye kiyafetleriyle taninan Mori, kiyafetlerinde mutlaka danteller ve desenler kullaniyor. Dogu dunyasinin gizemini yansitan gece elbiseleri ve kadinlari daha ince ve zarif gosteren kesimleri, 40 yildir dunya kadinlarinin begenisine sunuluyor. Paris ve Tokyo'da butikleri bulunan Mori, aslinda ilk egitimini Japon edebiyati uzerine aldi. Evlendikten sonra moda tasarimciligi uzerine de egitim alan Mori, bu donemde patlak veren savas sonrasi film endustrisinden yararlanarak, 300'e yakin film icin kostum hazirladi.

Dunyada moda merkezi sayilan Paris, Milano, New York ve Tokyo gibi sehirlerde defileler yaparak ununu percinleyen Mori'nin tasarimlari dunyaca unlu pek cok magazada satisa sunuldu. Mori, omrunu adadigi moda dunyasinda, bu dunyanin en buyuk odulu sayilan La Chambre Syndicale de la Couture Parisienne odulunu kazanan ilk ve tek Asyali modaci oldu. Her donemin giysilerini kendine has bir tarzda sergileyen Japon modaci, koleksiyonlarinda abiye ama kullanisli modelleri one cikariyor. Mori, moda dunyasinda gecirdigi uzun yillar boyunca Dogu motiflerini Bati cizgilerinin uzerinde kullanarak gece kiyafetlerine yansitti. Asya kulturu ile bagdasmis bu desenleri Bati modasinda ilk olarak kullanan Mori, hazirladigi film kostumleri ile de bu tarzi yayginlastirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!