Japon ezgileri Safranbolu'da

Güncelleme Tarihi:

Japon ezgileri Safranboluda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2010 10:43

Karabük'ün tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesinde, dünyaca ünlü Japon geleneksel müzik sanatçısı Togi Hideki ve Türk müzisyenlerden oluşan topluluk, konser verecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, “2010 Türkiye'de Japon Yılı' etkinlikleri kapsamında, NPO Dünya Mirası Konser Komitesi tarafından yarın Safranbolu'da düzenlenecek Dünya Miras Konseri'ne geniş katılım bekleniyor.

Herhangi mimari plana dayanmaksızın yapılmasına karşın birbirinin görüşünü engellememesiyle dikkati çeken 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılmış konakları görmeye her yıl ortalama 20 bin Japon turistin geldiği Safranbolu'da, Kent Tarih Müzesi bahçesinde gerçekleştirilecek konser, tanıtıma da önemli katkı yapacak.

Türk ve Japon sanatçıların beraber sahne alacağı Dünya Mirası Konseri, farklı etnik ve kültürleri birbirleriyle tanıştırarak, barış elçiliği yapmak, doğu ve batı arasında köprü kurmak amacını taşıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl binlerce Japon turistin kültür ve tarihi birikimini görmek için Safranbolu'ya geldiğini, konserin kendileri için ayrı anlam taşıdığını söyledi.

Konserin en önemli özelliklerinden birisinin yılda 1 kez düzenlenmesi olduğunu anlatan Aksoy, şöyle dedi: “2010 Türkiye'de Japon Yılı olması dolayısıyla konserin sayısı ikiye çıkarıldı. İlki İstanbul'da düzenlenen konserin ikincisi Safranbolu'da gerçekleştirilecek. Neredeyse 400'ü aşkın sanatçının katılımıyla etkinlik yapılacak. Japon prensinin de konsere gelmesini bekliyoruz. Japonya'nın Türkiye'deki idari ve personel temsilci bazında herkes burada olacaklar. Dolayısıyla Safranbolu açısından gerçekten inanılmaz organizasyonu yaşayacağız. Konsere tüm Safranbolulu hemşehrilerimizi davet ediyorum.”

Aksoy, konserin Kent Tarih Müzesi alanında gerçekleştirileceğini, hava muhalefeti olması durumunda da Aslanlar Kültür Merkezinde yapılacağını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!