Jandarma'dan bombalı definecilere operasyon

Güncelleme Tarihi:

Jandarmadan bombalı definecilere operasyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2013 18:55

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde 5 medeniyete ev sahipliği yapan yeraltı şehri Kızlar Sarayı’nda kaçak kazı yaptıkları belirlenen 4 kişi, jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

Operasyonda, bomba düzeneği ve define aramada kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. İnegöl’e bağlı Çiftlik Köyü yakınlarındaki Kızlar Sarayı’nda define arandığı ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Daha önce kazı yapıp ele geçirdikleri eserleri sattıkları öne sürülen kişileri takibe alan jandarma ekipleri, kazı yapmaya gelen 62 yaşındaki Halil K., 60 yaşındaki Şükrü B., 55 yaşındaki Hayrettin Ç. ve 51 yaşındaki Mehmet Ö.’yü gözaltına aldı.

İncelemelerde, şüphelilerin kazdığı 10 metrelik çukurun içinde jeneratör, 2 hilti, balyoz, kazma ve kürek ele geçirildi. Jandarma ekipleri ayrıca şüphelilerin kayaları kırmak için kullanmayı planladıkları bomba düzeneklerini de ele geçirerek imha etti.

Şüphelilerin, bir süredir konakladıkları, kazı yaptıkları mevkide bulunan meyve bahçesindeki kulübede ise günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yarayan malzemeler bulundu. İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgulamaları tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Kültür Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü’nün, 5 medeniyete ev sahipliği yapmış Kızlar Sarayı’nın SİT alanına çevrilmesi ile ilgili çalışma yapacağı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!