James Bond, aşkın hızına yetişemedi

Güncelleme Tarihi:

James Bond, aşkın hızına yetişemedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2012 13:04

Türk yönetmen ve yapımcıların aşk temalı filmleri, gişede elde ettiği rakamlarla yüksek bütçeli Hollywood filmlerini geride bıraktı.

Haberin Devamı

Vizyona girdikleri dönemde seyirciden büyük ilgi gören “Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Asmalı Konak: Hayat”, “Issız Adam”, “İncir Reçeli”, “Beni Unutma”, “Aşk Tesadüfleri Sever” gibi romantik filmlerin arasına son olarak James Bond serisinin son filmi “Skyfall”u geride bırakan “Evim Sensin” de katıldı.

Özcan Deniz'in “A moment to Remember” isimli Kore filminin yerli uyarlaması olan ikinci filmi “Evim Sensin” gişede rakiplerini geride bırakarak en fazla izlenen film olmayı başardı. Yapım İlk 10 günde toplam 850 bin 604 kişi tarafından izlendi.

“Evim Sensin” de başrolleri Fanriye Evcen ile yönetmenlik koltuğunda oturan Özcan Deniz paylaşıyor. Yapımda kırılmış kalbinin yaralarını üzerinde taşıyan Leyla'nın başından geçen bir ayrılığın sonunda baba evine dönmesi ve bir yandan kırılan kalbini, bir yandan da otoriter babası Selim ile olan bağını onarmaya çalışması anlatılıyor.

Haberin Devamı

Aynı anda vizyonda olan James Bond serisinin 23'üncü filmi “Skyfall” ise 151 kopyayla gösterime girdiği sinemalarda, ilk 10 günde 350 bin 16 seyirci tarafından izlendi.

Yönetmenliğini Sam Mendes'in üstlendiği filmde, Daniel Craig, Javier Bardem, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Judi Dench, Naomie Harris, Helen McCrory, Albert Finney, Ola Rapace, Michael G. Wilson, Kris Dillon Jr, Craig Izzard, Carol Bunting, Berenice Marlohe, Rory Kinnear, Tonia Sotiropoulou ve Johanna Jeffress rol alıyor.

İngiltere, Rusya ve Türkiye ekseninde Avrupa'yı merkezine alan filmin resmi şarkısı “Skyfall”, ünlü İngiliz şarkıcı Adele tarafından seslendirildi.

Kana, gözyaşına, savaşa inat...

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, adından söz ettiren önemli yapımlara imza atan Türk yönetmenler ve yapımcılar da aşk temalı filmlerle seyirciyi sinema salonuna çekiyor ve gişede hatırı sayılır bir başarıya imza atıyor.

Son 10 yılda seyircinin hatıralarında yer edinen romantik aşk filmleri arasında “Asmalı Konak: Hayat”, “Issız Adam”, “İncir Reçeli”, “Beni Unutma”, “Aşk Tesadüfleri Sever” gibi yapımlar geliyor. Ayrıca 1977'de çekilen “Selvi Boylum Al Yazmalım”da her dönemde seyircinin ilgisini çekecek gibi görünüyor.

“Sevgi emek ister”

Sinemalarda gösterildiği yıllarda büyük ses getiren ve yerli romantik film dendiğinde akla gelen ilk yapımlardan, Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini üstlendiği Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ın başrollerinde buluşturan “Selvi Boylum Al Yazmalım” geliyor.

Haberin Devamı

Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un 1970'de yayımlanan romanından uyarlanan yapımın Cahit Berkay tarafından beslenen müziği bugün de unutulmaz aşk müzikleri arasında sayılıyor. Uluslararası 15. Antalya Sanat Şenliği'nde en iyi film seçilen “Selvi Boylu Al Yazmalım”da, kamyon şoförü İlyas (Kadir İnanır) ile Asya'nın (Türkan Şoray) yaşadığı aşk anlatılır. Filmde Türkan Şoray'ın dudaklarından dökülen “sevgi emektir” repliği filmin unutulmaz sahneleri arasındadır.

Asmalı Konak: Hayat

Televizyonda yayınlandığı 2002-2003 yıllarında önemli bir izleyici kitlesi tarafından takip edilen aynı adı taşıyan dizinin devam filmi olan “Asmalı Konak: Hayat”ın senaryosunu Abdullah Oğuz ve Mahinur Ergun yazdı. Çağan Irmak ile Abdullah Oğuz'un yönetmenliğini üstlendiği yapım, gösterime girdiği dönemde seyirciyi sinema salonlarına çekmeye başarabilmiş ve aşk filmleri arasında unutulmazlardan olmuştur.

Modern yaşamın ıssızları

Sevilirken bilmedin mi? Ben söylerken gülmedin mi? Falımızda hasret var, ayrılık var demedim mi...

Haberin Devamı

Müzikleriyle başarısını perçinleyen, yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı 2008'de gösterime giren “Issız Adam” her ne kadar izleyiciyi ikiye bölünmüş olsa da büyük aşkları anlatan filmlerin gişede büyük başarılara da imza attığını gerek seyirciye gerek yapımcılara bir kez daha hatırlattı. Başrollerini Melis Birkan ve Cemal Hünal'ın paylaştığı film, Alper adlı bir aşçıyla çocuk kostümleri tasarlayıp dikmekle uğraşan Ada adlı genç bir kızın aşklarının modern yaşamın insanları nasıl yalnızlaştırdığını anlattı seyirciye. Çekimleri beş hafta süren film, izleyicisinden büyük ilgi görerek Türkiye'deki 15. haftasında 2 milyon 765 bin seyirciye ulaştı ve ayrıca 2009 Rhode Island Film Festivali'nde (ABD) “En İyi Film Ödülü” aldı.

Vizyona 2'nci kez girdi

Aytaç Ağırlar'ın yazıp yönettiği, başrollerinde Halil Sezai Paracıkoğlu ve Melike Güner'in yer aldığı 2010 yapımı “İncir Reçeli”, vizyona girdiği dönemde gişede önemli bir rakam elde edememişti. Ancak DVD'si çıktıktan sonra film adeta patlama yaşadı. Filmi DVD'den izleyenler sosyal ağlar üzerinden beğenilerini paylaşınca, filme ilgi de arttı. Dağıtımcı firma da filmi yeniden vizyona sokarak izleyemeyenlerin beğenisine sundu. Kullanılan temalı müzikleriyle de dikkati çeken yapım ikinci denemesinde istediği başarıyı yakaladı ve unutulmaz yerli aşk filmlerinden biri oldu.

Sevdiğiniz ya sizi unutursa?

Takva'nın ödüllü yönetmeni Özer Kızıltan'ın yönetmenliğini yaptığı “Beni Unutma” da başkalarıyla ilişkileri aynı gün dağılan Olcay ve Sinan'ın yıkıntılar arasından doğurdukları yeni aşkın kaderle mücadelesi konu edildi. 2011'in çok konuşulan bir başka yerli romantik filmi olan yapımın başrollerini ise Mert Fırat ve Açelya Devrim Yılhan paylaştı.

Aşk Tesadüfleri Sever

Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak'ın yaptığı 2011'de gösterime giren “Aşk Tesadüfleri Sever” ise Özgür (Mehmet Günsür) ve Deniz'in (Belçim Bilgin) engellerle dolu aşkları anlatıldı. İnsan hayatındaki tesadüfleri de sorgulayan filmde yer alan geri dönüşler seyirciyi zamanda yolculuğa çıkarttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!