Jaguara yansıyan bir intihar acısı

Güncelleme Tarihi:

Jaguara yansıyan bir intihar acısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2012 00:00

Ölümüne kadar İngiltere’nin ‘resmi şairi’ (poet laureate) de olan Ted Hughes, şair eşi Sylvia Plath’ın 30 yaşındaki trajik intiharı dolayısıyla hep suçlandı.

Plath’ın hayranlarına göre, genç kadının iki çocuğunu geride bırakarak intihar etmesinin tek sebebi, Hughes’un öğrencisi Assia Wevill ile kurduğu ilişkiydi.
Ted Hughes, bütün bu suçlamalara uzunca bir süre cevap vermedi. Plath’ın intiharından 30 yıl sonra yayımladığı ‘Doğumgünü Mektupları’ (Çevirenler: Şavkar Altınel-Roni Margulies, YKY) kitabı ile o travmayı hiç de kolay atlamadığını gösterdi herkese. Bu kez ise hiç kimsenin varlığından haberdar olmadığı bir jaguar heykeli yansıtıyor Ted Hughes’in acısını.
Acısı içindeydi
/images/100/0x0/55ea8b6cf018fbb8f886efd1

İngiliz The Observer gazetesinde yer alan habere göre, Hughes bu jaguar heykelini Sylvia Plath’ın intiharından dört yıl sonra yaptı. Huges’un biyografisini yazan Jonathan Bate, Ted Huges’un şiirlerinde jaguarın önemli bir figür olduğunu hatırlatarak, çizgilere sinen acının Sylvia Plath’ın intiharı ile doğrudan ilgili olduğunu söylüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!