İzmirliler, Cumhuriyet Bayramı'nı doyasıya kutladı

Güncelleme Tarihi:

İzmirliler, Cumhuriyet Bayramını doyasıya kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2010 23:13

İzmir'de, akşam saatlerinde düzenlenen fener alayı yürüyüşüne yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

Yürüyüşün ardından binlerce İzmirli Sıla konseriyle coştu.Cumhuriyet'in 87'nci yıldönümü, İzmir'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp Gündoğdu Meydanı'nda son bulan fener alayı yürüyüşüne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yaklaşık 2 bin İzmirli katıldı. Aziz Kocaoğlu, fener alayında özellikle çocuk ve bayanlar olmak üzere İzmirlilere kırmızı karanfil dağıttı. İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği, binaların kırmızı beyaz bayraklarla donaltıldığı fener alayından sonra Gündoğdu Meydanı'nda ünlü pop şarkıcı Sıla konser verdi. İzmirliler pop müziğin sevilen ismi Sıla'nın şarkılarıyla coştu.

Onuncu Yıl Marşı ile konserine başlayan güzel şarkıcı Sıla, “Hemşerilerim ile Cumhuriyet Bayramını birlikte kutlamaktan son derece mutluyum” dedi.
Bu arada, fener alayı yürüyüşüne katılanlardan 19 yaşındaki Ahmet Furkan Turhan, kimliği belirsiz bir grup tarafından bilinmeyen bir nedenle sağ bacağından bıçaklandı. Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç tedaviye alındı.Polis, kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!