İzmir'deki gözaltılarda sıcak gelişme

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki gözaltılarda sıcak gelişme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2013 22:52

İzmir'de gözaltına alınan göstericilerden bazılarının Kültürpark Lozan Kapısı'nda çıkarılan yangını sosyal paylaşım sitesi üzerinden yönlendirdiği öne sürüldü.

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar nedeniyle İzmir'de düzenlenen gösterilerde, "halkı galeyana getirici ve olayları büyütücü paylaşımlarda bulunma, kamu düzenini bozma, halkı suça teşvik etme" suçlamalarıyla gözaltına alınan kişilerden bazılarının, Kültürpark Lozan Kapısı'nda çıkarılan yangını sosyal paylaşım sitesi üzerinden yönlendirdiği öne sürüldü.



Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutulan 29 kişinin ifadelerinin alınmasına devam edildiği, zanlıların yarın İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecekleri öğrenildi.

Zanlıların, gösterilerin devam etmesi amacıyla aralarındaki bağlantıları koparmamak için çevredeki iş yerlerinin kablosuz internet şifrelerini sosyal medya aracılığıyla yaydıkları, grupların birlikte hareket etmeleri ve polisin bulunduğu bölgelere gitmeleri yönünde mesajlar yaydıkları iddia edildi. Zanlılardan bazılarının yaptıkları paylaşımda "Lozan kapıya gidelim, molotof kokteyle yakalım" ifadelerini kullandığı, bu paylaşımlarla bir süre sonra Kültürpark Lozan Kapısı'nın ateşe verilmesini yönlendirdikleri ileri sürüldü.

Taşkınlıklar polis kamerasında

Öte yandan, İzmir'deki olaylarda, göstericilerin çevreye verdikleri zarar ve polise yönelik tavırları da polis kameraları tarafından kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü'nün basınla paylaştığı görüntülerde, yüzlerini maskeyle gizleyen eylemciler, Gündoğdu Meydanı çevresi, Basmane ve Lozan Meydanı'nda taşkınlık yaparak polisi taşlıyor. Belediye otobüslerine zarar veren göstericilerin, yollara barikatlar kurmasının da yer aldığı görüntülerde, marjinal grupların flamalarını taşıyan kişiler de dikkati çekiyor. İş yerlerinin camlarına ve duvarlarına sprey boyayla yazılar yazan, çevreye zarar veren, Karşıyaka ilçesinde bir banka şubesine zarar veren göstericiler de polislere tepki gösteriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!