İzmir'deki gösterilerin elebaşısı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki gösterilerin elebaşısı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 14:22

İZMİR'de, DTP'nin kapatılmasını bahane edip Bornova İlçesi Doğanlar Semti'ndeki işyerleri ile araçların camlarını kıran, molotof kokteyli atan grubun elebaşılarından olduğu ileri sürülen 23 yaşındaki G.B., polis tarafından yakalandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde eğitim gören G.B.'nin, Ege Üniversitesi Kampusu'nda geçen hafta çıkan olayda da grubu yönlendirdiği saptandı. G.B.'nin sorgusunun sürdüğü, diğer göstericilerin de yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Dün saat 22.30 sıralarında, Doğanlar Semti'nde ellerinde taş, sopa ve molotof kokteylleri bulunan yaklaşık 200 kişilik bir grup, DTP'nin kapatılmasını bahane edip toplandı. Sloganlar eşliğinde yürüyen grup, 1517 Sokak üzerinde bulunan bir kahveyle, bir ganyan bayiine, 1491 Sokak'taki bir emlakçı, 66 numara önünde park halinde bulunan 35 HKH 64 plakalı otomobile taş ve molotofkokteyl atarak saldırdı. Molotof kokteyllerinin işyerlerinin duvarlarına isabet etmesi nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı. Çevredeki işyerlerine taş ve sopalarla saldıran gruba, mahalleliler de ellerine aldıkları sopa ve taşlarla saldırdı. Göstericiler ara sokaklara kaçarken, panzerlerin de gönderildiği bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polisler, mahalle sakinlerini sakinleştirip olayı yatıştırdı.

Geniş çaplı soruşturma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gösterici grubu yönlendirdiği belirlenen G.B.'yi yakaladı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde eğitim gören G.B.'nin, geçen hafta, Ege Üniversitesi Kampusu'nda, Doğu kökenli öğrencilerin PKK terör örgütünün elebaşısı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarının iyileştirilmesi talebiyle yapılan eylemde, otomobil ve bina camı kıran grubu da yönlendirip elebaşılığını yaptığı belirlendi. Emniyet yetkilileri, sorgusuna devam edilen G.B. ile grubu yönlendirdiği belirlenen diğer iki elebaşı ve gösteriye katılan kişilerin yakalanması için operasyonların sürdüğünü bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!