İzmir'deki facia ders olmadı

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki facia ders olmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 11:15

Çanakkale Ayvacık'ta şişme botla Yunanistan’a gitmek isteyen 36 kaçak yakalandı.

Haberin Devamı

İzmir’in Menderes İlçesi Ahmetbeyli’de yaşanan ve çoğu çocuk 61 kişinin ölümüyle sonuçlanan tekne faciası ders olmadı, bu kez de Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’nde, şişme botla yasadışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen 1’i çocuk, 3’ü kadın toplam 36 kaçak, denizin ortasında, Sahil Güvenlik ekipleri tarafındandan bulundu, motoru arızalanan ve su alan botun aşırı yük nedeniyle batmak üzere olduğu ortaya çıktı.

Menderes İlçesi Ahmetbeyli’de dün (Perşembe) yaşanan faciada, aşırı yük nedeniyle su alan tekne kayalıklara çarpıp battı, aralarında iki Türk organizatörün de bulunduğu 46 kişi kurtarılırken, çoğu çocuk ve kadın toplam 61 kişi de boğularak hayatını kaybetti. Yaşanan facialar ders olmadı, bu kez yasadışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na yapılan umuda yolculuğun adresi Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi oldu. İnsan tacirleriyle bir miktar para karşılığı anlaşıp karayoluyla dün akşam saatlerinden Ayvacık’a getirilen Malta, Güney Afrika, İran ve Burma uyruklu 36 kaçak, bugün saat 02.00 sıralarında Bademli Köyü sahilinden şişme botla denize açıldı. Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek üzere yola koyulan kaçakların bulunduğu 5 metrelik şişme botun arızalanan motoru yaklaşık 2 mil açıkta durdu. Rüzgarın etkisiyle sürüklenen bot bir süre sonra su almaya başlayınca büyük bir panik yaşandı.

Haberin Devamı

ASKER KURTARDI

Bölgede devriye görevi yapan Sahil Güvenlik 6 Bot Komutanlığı ekipleri, batmak üzere olan şişme botu fark ederek, yanaştı. Sahil Güvenlik botuna alınan 1’i çocuk 3’ü kadın toplam 36 çocuk ölümden döndü. Kaçaklar, ifadelerinin alınması için Küçükkuyu Beldesi’ndeki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na getirildi. Öte yandan şişme botu kaçaklardan birinin kullandığı, insan tacirlerinin 36 kişiyi ölüme terk ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, organizatörler tespit edilmeye çalışılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!