İzmir'deki cinayet DNA testiyle çözüldü

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki cinayet DNA testiyle çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2009 17:59

İzmir'in Buca ilçesinde 2006'da tabancayla öldürüldükten sonra cesedi foseptiğe atılan kişinin kimliği, yapılan DNA testi ile belirlendi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

6 Mayıs 2006'da Buca ilçesi 672/21 Sokak'ta cesedi foseptikte bulunan ve başından tabancayla vurulduktan sonra çukura atıldığı belirlenen kişinin kimliğinin belirlenmesi için polis ekipleri çalışma başlattı.

Bir süre foseptikte kaldığından yüzü tanınmaz hale gelen cesedin, 40 yaşlarında, 75-80 kilogram ağırlığında, düz siyah saçlı bir kişiye ait olduğu, bu kişinin kadife pantolon, sivri burunlu siyah ayakkabı giydiği tespit edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Kayıp Şahıslar Büro Amirliğine kayıp başvurusunda bulunan ailelerin verdiği bilgileri ve eşkalleri araştıran polisler, cesedin Ahmet Kartal'a (43) ait olabileceğini belirledi.

Kartal ailesinin bir ferdine DNA testi uygulanarak, elde edilen bilgi İzmir Adli Tıp Kurumunda otopsi yapılan Ahmet Kartal'ın DNA testiyle karşılaştırıldı. Bunun sonucunda cesedin, Ahmet Kartal'a ait olduğu anlaşıldı.

Kimliğin belirlenmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bir yemek fabrikasında aşçılık yapan Ahmet Kartal'ın iş ve özel hayatını araştırdı.

Kartal'ın kaybolmadan önce buluştuğu belirlenen arkadaşları R.K. ve C.G. gözaltına alındı.

R.K. ve C.G'nin, kadın meselesi yüzünden tartıştıkları Kartal'ı, olay günü kız arkadaşları E.Ü'ye telefonla aratarak bir eve çağırdıkları ve tabancayla öldürüp
foseptik çukuruna attıkları belirlendi.

Polis ekipleri, E.Ü'yü de Muğla'da yakaladı. Olaya karıştığı belirlenen 1 kişinin daha arandığı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 3 zanlı, adliyeye sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!