İzmir'de üçüncü günde üçüncü cinayet

Güncelleme Tarihi:

İzmirde üçüncü günde üçüncü cinayet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 08:28

İzmir'de 3 gün içinde 7.65 milimetre çapındaki tabancayla işlenen cinayetlere bir yenisi daha eklendi. Konak'ta 30 yaşındaki bir kişi başından tabancayla vurularak öldürüldü. Polis yaptığı inceleme sonucunca ikinci ve üçüncü cinayette kullanılan silahların aynı olduğunu belirledi.Cinayetlerde aynı tabancanın kullanılması seri katil şüphesini arttırdı.

Vali Cahit Kıraç ise işlenen üç cinayetle ilgili balistik incelemenin sürdüğünü söyledi. Cinayet işlenen yerlerde MOBESE kameralarının çalışmadığı iddialarıyla ilgili ise 'Arkadaşlar çalışmalarını sürdürsünler, sonra açıklama yaparız' dedi.

Haberin Devamı

 

 

3 GÜNDE 3 ESRARENGİZ CİNAYET / WEB TV

 
İZMİR üst üste 3 geceyi cinayet kabusuyla geçirdi. Balçova'da cumartesi gecesi bankacı Esra Yaşar, pazar gecesi üniversiteli Ayşe Selen Ayla'nın ardından bu sabaha karşı da Konak'da aynı yöntemle ‘Azra’ takma adlı transseksüel 30 yaşındaki Mustafa Has başından vurularak öldürüldü. Cinayetlerin üçünü de aynı kişinin işlediğine ilişkin ipuçlarını değerlendiren polis, robot resmi çizilen katilin peşine düştü. Kentte herkes tedirgin olurken özellikle kadınlar gece sokağa çıkmaya korkuyor.

Türkiye'nin en huzurlu kentlerinin başında gelen, herkesin, özellikle de kadınların 24 saat sokakları kullanabildiği İzmir, 3 gece işlenen 3 ‘kopya cinayet’ ile sarsıldı. Aynı kişinin işlediği sanılan cinayet serisi Balçova İlçesi'nde geçen pazar günü saat 00.30 sıralarında başladı. Bir bankada çalışan 27 yaşındaki Esra Yaşar evine 50 metre kala sokakta yürürken başından 7.65 milimetre çapındaki tabancayla vurularak öldürüldü. Yaşar'ın çantası da alındı. Polis bu cinayete ‘gasp cinayeti’ diye bakarken, bir gece sonra ilk cinayetin işlendiği yere 200 metre uzaklıkta İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ayşe Selen Ayla da yine aynı çapta bir tabancayla başından tek kurşunla vurularak öldürüldü.

Haberin Devamı

İki cinayetin ardından polis Bolçova'ya adeta çıkarma yaptı. Gece boyunca sivil ve resmi yaya devriyeler, motosikletli yunus timleri, araçlı asayiş ekipleri Balçova'da devriye gezdi. ‘Tedirgin gece bitti’ denirken bu kez yine 7.65'lik tabanca Konak'da patladı.

BU KEZ KURBAN TRASSEKSÜEL

Bugün saat 05.30 sıralarında, Fevzipaşa Bulvarı 913 Sokak'ta tarihi Kavaflar Çarşısı, Kavukzade Kapısı önünde park halindeki araçtan silah sesi gelince, yakındaki fırında çalışan işçiler polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekibi, şoför kapısı açık 35 HZL 46 plakalı otomobilin direksiyon koltuğunda başından vurulmuş bir transseksüelin cesedini buldu. Pantolonu yarıya indirilmiş transseksüelin başından vurularak öldürüldüğü anlaşıldı.

Haberin Devamı

Kimlik kontrolunda öldürülen kişinin ‘Azra’ takma adlı 30 yaşındaki Mustafa Has olduğu anlaşıldı. İlk belirlemede Mustafa Has'ın çantası ve cep telefonu bulunamadı.

Kemeraltı Çarşısı'nda bir arkadaşlarının başından vurulduğunu öğrenen transseksüeller geldikleri olay yerinde sinir krizi geçirdi, polise tepki gösterdi. ‘Azra’ takma adlı Mustafa Has'ın, Siyah Pembe Üçgen Derneği üyesi olduğu, yarın adını ve kimliğini değiştirmek için açtığı davanın yarın duruşmasına çıkmaya hazırlandığı da öğrenildi.

AYNI YÖNTEM

Polisin cinayeti işlendiği yerde yaptığı incelemede 7.65 çapında bir kovan ve bir dolu mermi bulundu. Otomobilin de Mustafa Has'ın bir arkadaşı adına kayıtlı olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside kurşunun, transseksüel Mustafa Has'ın sol kulak memesinden girip başına saplandığı anlaşıldı. Başındaki mermi çekirdeği, diğer olaylarla da karşılaştırılmak için çıkarıldı. Cinayetin cinsel ilişki sonrasında işlenip işlenmediğinin ayrıntılı laboratuvar tahlillereniden sonra saptanacağı belirtildi.

Bu arada transseksüel Mustafa Has'ın direksiyon koltuğunda pantolonunun yarıya indirilmesinin nedeni de araştırılıyor. Saldırganın cinsel ilişkiden sonra aracın dışına çıkıp tabancasını ateşlediği veya cinsel ilişkiye girmeden önce pazarlık ederken tabanca tehtidiyle pantolonunu indirtip daha sonra Has'ı öldürdüğü üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

Olay yerinde bulunan dolu mermide de iğne izi olmadığını saptayan uzmanlar, saldırganın ilk mermiyi namluya verirken düşürdüğü, ikinci mermiyle cinayeti işlemiş olabileceğini belirtti. Patlamamış mermide parmak izi olabileceği belirtilirken bunun olayın aydınlatılmasında büyük rol oynayabileceği de kaydedildi.

GÜVENLİK KAMERASI KAYDI

Transseksüel Mustafa Has'ın öldürüldüğü bölgedeki binaların tamamen işyeri olması ve gece kimsenin bulunmaması nedeniyle görgü tanığı çıkmadı. Ancak yakındaki fırında çalışan işçilerin silah sesini duyduktan sonra caddeye çıkınca aracı görüp polisi aradığı belirtildi.

Cinayetin işlendiği yerin yakınındaki taksi durağında saat 01.00'e kadar taksi bulunduğu, daha sonra bölgede kimse kalmadığından taksi durağının da olay sırasında boş olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Polisin çevrede yaptığı incelemede bir işyerinin güvenlik kamerası görüntüsüne el konuldu. Güvenlik kamerasında saat 05.25 sıralarında yeşil montlu, kot pantolonlu, elinde siyah poşet olan birinin hızla bölgeden uzaklaşırken görüntüleri bulundu. Muhtemel cinayeti işleyen kişi olduğu sanılan görüntüdeki kişinin, hızla uzaklaşırken sık sık arkasına dönüp kontrol ettiği dikkati çekti.

POLİS TEŞKİLATI AYAKTA

İzmir'de işlenen üçüncü cinayetin ardından polis tam anlamıyla alarma geçti. Cinayeti soruşturan uzman ekiplere Terörle Mücadele Şubesi de destek verdi. Polis bazı plakaları anons ederek yakalanması için ekipleri uyardı.

İkinci cinayet ve son cinayetle ilgili görüntü kayıtlarının karşılaştırılıp polisin muhtemel bir zanlı profili oluşturulduğu, bu çerçevede tüm sabıka kayıtlarının karşılaştırıldığı belirtildi. Polis bu konuda resmi bir açıklama yapmazken 3 cinayetin ‘seri katil’ tarafından işlendiği ihtimalinin ağırlıkta olduğu belirtildi.

Polis güvenlik kamerası görüntüleri ve Balçova'daki ikinci cinayetin görgü tanığının anlattıklarından ‘seri katil’ oldugu sanılan failin robot resmini çizerek, güvenlik birimlerine dağıttı.

HEPSİ AYNI SİLAHLA

Polis soruşturmada 3 cinayetin benzerliklerini ortaya koyarken, aynı silahla işlendiği ağırlık kazandı.

İlk olayda öldürülen bankacı Esra Yaşar cinayetinde boş kovan bulunamadı. Ancak otopside çekirdek kafatasından çıkarıldı. İkinci cinayette de üniversiteli Ayşe Selin Ayla'nın tabancayla arkasından ateş edildi. Kurşun genç kızın sağ kulağının arkasından girip sol kulağının arkasından çıktı. Bu cinayette polis boş kovanı elde ederken, mermi çekirdeği bulunamadı. Son transseksüel cinayetinde ise polis hem boş bir kovan, kulanılmamış bir mermi ve otopside kafatasından çıkan mermi çekirdeği buldu.

Üç cinayette aynı 7.65 çapında tabancanın kullanıldığı üzerinde duran polisin Kriminal Laboratuvarı'da yaptığı ilk incelemesinde ikinci cinayet olan Ayşe Selin Ayla ile son olayda Mustafa Has'ı öldüren silahın aynı olduğu, boş kovanların karşılaştırılmasıYLA ORTAYA ÇIKTI.

Polis şimdi ilk cinayete kurban giden bankacı Esra Yaşar'ın kafatasından çıkarılan mermi çekirdeği ile transseksüel Mustafa Has'ın başından çıkarılan mermi çekirdeğini karşılaştırıyor. Deforme olan mermi çekirdeğinin incelenmesinin daha fazla zaman aldığı belirtilirken eğer bu karşılaştırma da kullanılan tabancanın aynı olduğu belirlenirse 3 cinayeti de seri katilin işlediği kesinleşecek.

CİNAYETLERİN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

İzmir'de herkes iki genç ve güzel kadınla bir transseksüelin neden öldürüldüğü sorusunun yanıtını arıyor. Kurbanın başına tek kurşunla infazlar, bir zamanlar özellikle Güneydoğu'da yaygın olan Hizbullah infazlarını akla getirdi.

Türkiye'nin batıya açılan penceresi olan İzmir'de panik, korku yaratmak için terör örgütlerinin de böyle bir yönteme başvurmuş olabileceği üzerinde de duruldu. Ancak kadınlarla sorunu olan piskopat bir katilin dikkat çekmek amacıyla bunlara kalkışmış olabileceği de göz önünde tutuluyor.

Bu arada gasp için iki cinayeti işleyen katilin, elde ettiği bir miktar para ile üçüncü gece eğlenmek cinsel ilişkiye girmek amacıyla transseksüel aramış olabileceği de dikkate alınıyor.

Bu arada tüm gasp cinayetlerinde saldırganlar çantasını veya cüzdanını vermekte direnenleri öldürürken, İzmir'deki 3 cinayette de katilin böyle bir girişimde bulunmadan tabancasını kullanıp sonra çantaları ve cep telfonlarını alması olayları klasik bir gasp cinayeti olmaktan çıkarıyor.

Üç cinayette benzerlikler

İZMİR'de ikisi Balçova'da, sonuncusu da Konak'da işlenen üç cinayetle ilgili benzerlikler dikkat çekiyor. Cinayetlerde benzerlikler şöyle:

Üç cinayette de kafaya tek kurşun sıkıldı.

Üç cinayette de kullanılan tabanca 7.65 mm çapında.

İki kadın evine 50 metre kala, transseksüel ise muhtemelen müşteri aradığı karanlık bir bölgede öldürüldü.

İki kadın da minyon tipli. Transseksüel de iri yarı değil.

İki kadın da sokakta yalnız yürürken, transseksüel de yalnız olduğu sırada öldürüldü.

Üç cinayette de öldürülenlerin çanta ve cep telefonları saldırgan tarafından alındı.

İlk cinayette kurbanın yüzüne yakın mesafaden son iki caneyette ise kulak memesinin hemen arkasından ateş edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!