İzmir'de Tiyatro Günleri

Güncelleme Tarihi:

İzmirde Tiyatro Günleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2005 11:04

İzmir'de de Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle özel etkinlikler düzenleniyor. İzmir Tiyatro Günleri, Dünya Tiyatro Günü olan 27 Mart'ta başlayacak ve 1 hafta süreyle 23 oyun sergilenecek.

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından 1983 yılında başlatılan program çerçevesinde, birçok oyun ve grupla izleyici buluşturulurken, usta ve genç tiyatro sanatçıları biraraya gelecek.

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sanat, Ege Üniversitesi, İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Devlet Opera ve Balesi ile Konak Belediyesi ile gerçekleştirilecek etkinliklerde 23 oyun sahnelenecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından 27 Mart'ta sahnelenecek ”Boyacı” adlı oyunla başlayacak 23. İzmir Tiyatro Günleri'nde, aynı gün düzenlenecek açılış töreninde 2005 Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü, tiyatro bilimcisi Prof. Dr. Sevda Şener'e verilecek.

Açılışta, ayrıca “Suat Taşer Kısa Oyun Yarışması” ödülleri de sahiplerini bulacak.

Haberin Devamı

Oyunlar, İzmir Sanat, İsmet İnönü Sanat Merkezi, Devlet Tiyatrosu Konak, Karşıyaka Ragıp Haykır sahneleri, Karşıyaka Oda Tiyatrosu, İZDOB Elhamra Sahnesi, DEÜ GSF Özdemir Nutku Sahnesi, DEÜ Sabancı Kültür Merkezi, EÜ Atatürk Kültür Merkezi, EÜ Kampus Kültür Merkezi, EÜ Kültür Sanatevi ve Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Sahnesi'nde sahnelenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!