İzmir'de mürver şurubu İstanbul'da şekerpare

Güncelleme Tarihi:

İzmirde mürver şurubu İstanbulda şekerpare
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2009 00:00

100 çalışanı ve aileleriyle Akdeniz turuna çıkan ABD'li talk-show kraliçesi Oprah Winfrey, Türkiye durağında İzmir ve İstanbul'u gezdi. İzmir'de mürver şurubu içen Winfrey, İstanbul'da ise şekerpare yedi.

Haberin Devamı

OPRAH WİNFREY'İN TÜRKİYE GEZİSİ( FOTO GALERİ)

Çalışanları ve onların aileleriyle birlikte Akdeniz'i gezen Oprah Winfrey, Barselona'dan başladığı gemi turunda, Roma, Sicilya ve Atina'nın ardından İzmir ve İstanbul'u gezdi. Efes Harabeleri'ni ziyaret etmek üzere önce İzmir'e giden ekip, öğle yemeği için Şirince Köyü'nde mola verdi. Güllü Konak'ta yemek yiyen gruba, mürver ağacının beyaz çiçeklerinden yapılan, yöreye özgü 'mürver şurubu' ikram edildi.

Çırağan'da parti verdi

Winfrey ve çalışanları, daha sonra İstanbul'a geldi. Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camisi'ni gezen, Kapalıçarşı'da alışveriş yapan Winfrey, İstanbul'un tarihi güzelliklerine ve Boğaz'a hayran kaldı. Winfrey, önceki dün de ekibi için Çırağan Sarayı'nda bir parti verdi. Sarayın girişinde mehter takımı ile karşılanan Winfrey, Türkiye'ye ilk kez 1995 yılında geldiğini söyledi ve çalışanlarına "Aslında gemi turumuz bir haftalıktı ama ben bu muhteşem ülkeyi görmenizi çok istedim. Efes'i, İstanbul'u, St. Paul'un doğduğu toprakları görün diye turu iki haftaya çıkardım. Sizi
sarayda ağırlamayı istedim" dedi.

Haberin Devamı

Eğlence Reina'da sürdü

Çırağan Sarayı'ndaki kutlamada, 30 semazen sema yaptı, 30 dansçı davullar eşliğinde gösteri sundu ve ateş dansı şovu sergilendi. Gecede güllaç, şekerpare, aşure gibi Türk tatlıları ikram edildi. Çırağan'dan sonra Reina'ya geçen 250 kişilik ekip, canlı müzik eşliğinde eğlendi. Winfrey'e mekânda yakın arkadaşı Gayle King'in yanı sıra dünyaca ünlü kalp damar cerrahı Prof Dr. Mehmet Öz ve ailesi de eşlik etti. Winfrey'in çalışanlarına yönelik bu tatilin, kişi başı ortalama 5 bin 400 dolara mâl olduğu belirtiliyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!