İzmir'de kız öğrenci yurduna terör operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde kız öğrenci yurduna terör operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2016 08:07

örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Kredi Yurtlar Kurumu’na ait Kız Yurdu’nda da arama yapıldı, ancak gözaltına alınacak kız öğrencinin bulunamadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Geçen 20 Aralık tarihinde, terör örgütü elebaşı Öcalan’a özgürlük isteyen bir grup, Konak Pier önünde Türkiye’deki ilk eylemi gerçekleştirmek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis ile göstericiler arasında arbede çıktı. Bu sırada polise taş, sopa ve şişelerle saldırılarda bulunuldu. Gösteri sonrasında polis kameralarına yansıyan görüntülerde, saldırıda bulunan kişilerin kimlikleri tespit edildi.

Haberin Devamı

5 İLÇEDE OPERASYON YAPILDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Menemen, Karabağlar, Kemalpaşa, Konak ve Bornova ilçelerinde belirlenene adreslere gitti. Bu adreslerden birisi de Kredi Yurtlar Kurumu’na ait Ege Üniversitesi içindeki Kız Yurdu oldu. Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Yurttaki kız öğrenci ise bulunamadı.

Gözaltına alınan kişilerin terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları evlerindeki aramalarda da, çok sayıda örgütsel doküman bulunduğu bildirildi. Gözaltına alınan kişiler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. (Mehmet CANDAN - Mehmet GÜNEY / İZMİR - DHA)

Haberin Devamı

İZMİR EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden operasyonla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
''İzmir’de 20.12.2015 günü saat 15:00’de Konak Pier Avm önünde Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği 'İzmir’de Öcalan’a Özgürlük Yürüşü' adı altında yapılan eylem sonucunda PKK/KCK terör örgütü lehine slogan atan, yüzlerini kapatan ve polislere taşla saldıran şahısların kimlik tespitleri yapıldı.

Yapılan tespitin ardından bugün (20.02.2016) sabah 06:00’da İzmir Emniyeti tarafından il merkezi, Menemen ve Kemalpaşa ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonun sonucunda İ.A,Ş.Y.Ö., M.Y, C.S, S.Y, E.A, ve K.Ö isimli (7) şahıs yakalandı.Yakalanan şahısların ikametgah ettiği yerlerde yapılan aramalarda, eylemci şahısların eylem esnasında üzerlerine giydiği kıyafetler ile PKK/KCK Terör Örgütü propagandasını içeren yayın ve dokümanlar ele geçirildi. Yakalanan şahıslarla ilgili soruşturma hala sürüyor.''

BAKMADAN GEÇME!