İzmir'de 'hurda otomobil' hırsızlığı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde hurda otomobil hırsızlığı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2008 16:02

İzmir'in Buca ilçesinde başkalarına ait hurda otomobilleri, “satın aldığını” söyleyerek çekicilerle deposuna getirttiği ve parçalayarak piyasaya sürdüğü iddia edilen hurdacı, yakalandı.

Haberin Devamı

Buca'da hurda hale gelmiş 3 otomobilin bırakıldıkları yerlerden çalınması üzerine araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, otomobillerin çekicilere yüklenilerek götürüldüğünü tespit etti.       

Polis, yaptığı araştırmada çekicileri kullananlara ulaşarak, hurdacılık yapan C.G.B'nin (43), otomobilleri “satın aldığını” söyleyerek deposuna taşıttığını belirledi.

Zanlı, Buca ilçesindeki deposuna düzenlenen baskında gözaltına alındı. Çalındığı bildirilen 3 hurda otomobilin parçalarının ele geçirildiği depoda ayrıca, yüksek modelli çalıntı 2 otomobil ile “yakalama hacizli” olduğu belirlenen 4 otomobilin parçaları daha ele geçirildi.

Zanlının, haciz konmuş otomobilleri sahipleriyle anlaşarak deposunda parçaladığı, daha sonra sahiplerinin polise başvurarak “otomobillerinin çalındığı” başvurusunda bulunduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Otomobil hırsızlığı suçundan sabıkasının bulunduğu bildirilen C.G.B. hakkında ayrıca, bir kadının polise başvurarak, oğluna hırsızlık yaptırdığı ihbarında bulunduğu ve şikayetçi olduğu öğrenildi.

Zanlı sorgusunun ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!