İzmir'de ‘Güven’ operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde ‘Güven’ operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2006 11:16

İzmir Emniyet Müdürlüğü, Konak İlçesi'nde, suç oranının yüksek, uyuşturucu ticaretinin yoğun olduğu semtlere ‘Güven’ adı verilen operasyon düzenledi. Önceden belirlenen 12 adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda, çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bugün saat 05.00 sıralarında Konak, Buca, Bornova İlçe Emniyet Müdürlükleri ile Çevik Kuvvet, Asayiş ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli 153 polis, Fuar'daki Asayiş Ekipler Amirliği'nde toplandı. Saat 06.30'da harekete geçen ekipler, suç oranının yüksek, uyuşturucu ticaretinin yoğun olduğu Kuruçay, Hilal ve Güney mahallelerindeki, önceden belirlenmiş 12 ayrı adrese ‘Güven’ adı verilen operasyon düzenledi. Mahkemeden alınan arama kararıyla yapılan baskınlara, ‘Dudi’ isimli narkotik köpeği de katıldı. Baskınlar sırasında Boğaziçi Caddesi 22 numaradaki evin kapısını çalan polis, açılmayınca çilingir çağırdı. Çilingir yardımıyla kapı açılırken, evindeki saksılara hint keneviri diktiği belirlenen N.K. gözaltına alındı.

TUVALETTEN ESRAR ÇIKTI

Denetimler sırasında ayrıca aynı evin alt katındaki tuvalete atılmış yaklaşık yarım kilogram esrar bulundu. Baskının duyulmasıyla yok edilmek için tuvalete atıldığı sanılan esrara el konuldu.

BEBEĞE DOKUNMADI

Baskına katılan özel eğitimli ‘Dudi’ isimli köpek ise evlerin her yerini didik didik aradı. Bir eve yapılan baskında, uyuşturucu madde arayan köpek Dudi, o sırada yatağında uyuyan bebeğe dokunmayıp eğiticisinin komutlarına uydu.

GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Bu tür denetimlerin sıklıkla devam edeceğini belirten emniyet yetkilileri, “Suçlu potansiyeli ve suç unsurlarının yoğunlukta olduğu İzmir'in her köşesine belirli aralıklarla sabaha karşı operasyonlar yapacağız. Amacımız vatandaşlarımızın kendilerini güven içinde hissetmelerini sağlamak, suçu önleyip suçlulara göz açtırmamak” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!