İzmir'de deniz ulaşımına lodos engeli

Güncelleme Tarihi:

İzmirde deniz ulaşımına lodos engeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2009 14:44

İZMİR'de şiddetli lodos, sahil kesimlerinde dev dalgalar oluşturdu.. Saatteki hızı 45 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Bostanlı bağlantılı tüm vapur ve araba vapuru seferleri iptal edildi.

Kent merkezi ve ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren giderek etkisini arttıran lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 45 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle, özellikle Bostanlı Sahili'nde boyu iki metreye ulaşan dalgalar oluştu. Bostanlı İskelesi yakınında dalgalar nedeniyle karada su birikintileri oluştu, su yüzeyindeki çöpler dışarı vurdu. Palmiye ağaçlarının dalları da lodos nedeniyle savruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü, saat 11.20'den itibaren Bostanlı bağlantılı tüm vapur ve araba vapuru seferlerinin iptal edildiğini bildirdi. Şiddetli rüzgarın etkisini kaybetmesiyle bu seferlerin normale döneceği kaydedildi.

GECE ETKİSİ AZALACAK

İzmir Meteroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri de, fırtınaya neden olan lodosun saatteki hızının 45 kilometre, açık denizde ise daha etkili olduğunu belirtti. Yetkililer, akşam saatlerinde yağmurla birlikte rüzgarın hızının kısmen azalacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!