İzmir’de 120 dakika ücretsiz aktarma teklifi, yeniden teknik kurulda görüşülecek

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de 120 dakika ücretsiz aktarma teklifi, yeniden teknik kurulda görüşülecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2024 20:51

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ’Toplu Ulaşımda 120 Dakika Ücretsiz Aktarma Uygulaması’na ilişkin teklif, olağanüstü toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nda görüşüldü. Merkezi idareyi temsil eden kurum ve kuruluşlar oyları ile teklifin bir kez daha teknik kurulda görüşülmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

ESHOT, İZULAŞ, İzmir Metro ve Tramvay A.Ş., İZDENİZ, İZTAŞIT ve İZBAN işletmelerinden oluşan entegre toplu ulaşımda, ilk binişten sonraki 120 dakika içinde yapılacak aktarmalardan ücret alınmamasını öngören düzenleme teklifi, olağanüstü toplanan UKOME Genel Kurulu’nda görüşüldü.

Geçen hafta UKOME Teknik Kurulu’nun oybirliğiyle verdiği onay sonrası olağanüstü genel kurul gündemine alınan teklife, İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcileri onay verdi. Teklif, merkezi idareyi temsil eden kurum temsilcilerinin ret oylarıyla kabul edilmedi. Olumsuz oy veren üyeler, teklifin bir kez daha teknik kurulda görüşülmesi yönünde şerh koydu.Teklifin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatıyla UKOME Teknik Kurulu’na getirileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!