İzmir Marşı'yla izlediler

Güncelleme Tarihi:

İzmir Marşıyla izlediler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 00:30

Ardahan'ın Damal ilçesindeki Karadağlar'ın eteğinde Atatürk silüeti oluşmasından esinlenerek düzenlenen "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri"nin 21'incisi gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Karadağlar'ın eteğine, yanındaki tepenin gölgesinin düşmesiyle oluşan Atatürk silueti her yıl haziran-temmuz döneminde 17.50-18.10 saatleri arasında belirginleşiyor. 

Silüetten esinlenilerek düzenlenen "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri"ne katılan çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde belirginleşen Atatürk siluetini İzmir Marşı söylerek izledi. 

Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliklerin bu yıl 21'incisini düzenlediklerini belirterek, "Şu an burada inanılmaz bir kalabalık var. Belkide burada tarihin en kalabalık dönemi yaşanıyor. Gördüğünüz gibi burada bir alan düzenlemesi yaptık ve seneye biraz daha geliştireceğiz." dedi. 

Atatürk siluetini ilk çeken gazetecilerden Erdoğan Kumru da 1975 yılında çektiği fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığına gönderdiğini ifade etti. 

Haberin Devamı

Kumru, Damal'da Atatürk siluetiyle katıldığı yarışmada ödül adlığını anımsatarak şöyle konuştu: 

"1975 yılının Nisan ayında Seyitveren köyündeki ilkokul öğrencilerini çekmeye gittiğimde Almanya'da bulunan bir arkadaşım çocuğunun fotoğrafını istedi. O fotoğrafları çektim, arkadan bu gölge çıktı. Çekim sonrası tekrar geldim ve çektikten sonra 1975 yılında Genelkurmay Başkanı Semih Sancar'a gönderdim. Semih Sancar bana yazdığı yazıda, 'Kara kalemle yapmış olduğun bu resim çok güzel olmuş, başarılar dilerim yavrum' dedi. Daha sonra 1988 yılında Türkiye'de amatör fotoğraf yarışmasında ödül aldım." 

Konserlerin düzenlendiği etkinlikte, halk oyunları gösterisi sunuldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!