İzmir Kemalpaşa'da orman yangını

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2023 12:50

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale sonrası yangın kontrol altına alındı. İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde çıkan yangın da ekiplerin çalışmaları sonrası kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Yangın, saat 12.00’de Kale Mahallesi'ndeki ormanda çıktı. Dumanları fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 4 helikopter, 13 arazöz, 3 su ikmal ve 2 dozer sevk edildi.

Alevlere ilk müdahale 13 dakika içinde yapıldı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Kale Mahallesi'nde çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle 1,5 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

İzmir Kemalpaşada orman yangını

GÜZELBAHÇE'DE ORMAN YANGINI

İzmir'in Güzelbahçe ilçesi Yaka Mahallesi'nde saat 12.30'da çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken, ilçede bir orman yangını daha çıktı. Saat 13.15 sıralarında İzmir-Çeşme çevre yolu Zeytinler mevkisinde bir otomobilde yangın başladı.

Haberin Devamı

İzmir Kemalpaşada orman yangını

Otomobildeki alevler, yol kenarındaki ormana sıçradı. Güzelbahçe yangınına müdahale eden ve bölgeden yükselen dumanları fark eden ekipler, havadan müdahale başlattı. Ayrıca Yaka Mahallesi'ndeki orman yangınında çalışmaların iyiye gittiği aktarıldı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4 uçak, 5 helikopter, 22 arazöz, 5 su ikmal aracı sevk edildi.

İzmir Kemalpaşada orman yangını

KONTROL ALTINA ALINDI 

İzmir'in Güzelbahçe ilçesi Yaka Mahallesi'nde saat 12.30 sıralarında çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle 3,5 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

İzmir-Çeşme çevre yolunun bir kısmı da tedbir amaçlı çiftli yönlü araç trafiğine kapatıldı. Kapanan yol, kısa bir süre sonra yeniden açıldı.

İzmir Kemalpaşada orman yangını

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!