İzmir’de romantizm rüzgarı esecek

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de romantizm rüzgarı esecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2001 00:00


Haberin Devamı

İzmir’de 12-18 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan 'Romantizm Yeniden' haftasında devlet sanatçısı Suna Kan da bir resital verecek

İzmir Sanat'ın düzenlediği etkinlikler çerçevesinde, romantik dönem ve romantizm üzerine sunuşlar ve romantik dönem bestecilerinin eserlerinin seslendirileceği konserler yer alacak ve dönemin işlendiği filmler gösterilecek. Etkinlikler, Prof. Dr. İsmail Tunalı'nın 12 Şubat'ta İzmir Sanat'ta vereceği ‘‘Kültür Felsefesi Bakımından Romantizm’’ konulu konferansla başlayacak.

Devlet Sanatçısı kemancı Suna Kan, piyanoda Cana Gürman eşliğinde 14 Şubat'da Brahms, Grieg ve Schuman'ın eserlerinden oluşan bir konserverecek. Romantizm haftası süresince, Cyrano de Bergerac, Sefiller, Büyük Umutlar, Damdaki Süvari, Othello, Looking For Richard, Leaving Las Vegas, One Night Stand adlı filmlerin gösterimleri ve konferanslar ücretsiz izlenebilecek.

15 Şubat'ta Devlet Sanatçısı bariton Mete Uğur, piyanist Yıldız Künutku eşliğinde söyleşiyle birlikte şan resitali sunacak. 16 Şubat'ta Doç. Dr. Didem Uslu ‘‘Romantizm ve Edebiyat’’, konulu konferans verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!