İzmir’de 11 polise tutuklama

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de 11 polise tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 06:45

İzmir merkezli olarak toplam 13 ilde ‘yasa dışı dinlemelere yönelik’ yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 32 polisten 11’i tutuklanırken, 21’i adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı da geceyarısı İzmir Adliyesi önüne gelerek gözaltındaki polislerin ailelerine destek verdi. Saygılı, “Kararları mahkeme verdiği için saygı duymak zorundayız. Ama eleştirebiliriz. Uygulamalar, operasyon ve gözaltılar tamamen hukuk dışı” dedi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Komiser Suat Çelen de adliye çıkışında “Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Neyin ne olduğunu herkes biliyor. Burada değil ama İstanbul’da tutuklanan bir devrem var. Bu şanlı davada mükafat olan tutuklanmayı isterdim, Rabbim hayırlısını nasip etsin” dedi.

İŞTE TUTUKLANAN İSİMLER

- İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nde İstihbarat Şube Müdürlüğü, ardından İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı görevlerini yapan, 2011 yılı temmuz ayında Batman İl Emniyet Müdürü olarak atanan, 17 Aralık sürecinden sonra ise açığa alınan Hakan Ali Okan m İzmir Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü yapan, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine getirildikten sonra ise 17 Aralık sürecinde Elazığ’a tayin edilen Ramazan Karakayalı m İzmir Emniyeti’nde İstihbarat Şube Müdür Yardımcılığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yapan, 7 Ocak’taki liman soruşturması sonrasında görevden alınan Taner Aydın
- Kürşat Şenol Yılmaz m Burak Cemal Yılmaz m Hamza Doğan m Haldun Çabuk
- Talha Ülkümen m Tarkan Kolik m Memduh Tosun m Mustafa Edip Çakmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!