İzmir bombacıları 48 saatte yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İzmir bombacıları 48 saatte yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2008 00:00

İzmir’de perşembe günü polis ve askeri araçları hedef alan, 18 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı düzenleyen 8 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Patlamadan sonra eldeki delilleri değerlendiren İzmir polisi, İstanbul’dan çalınan otomobilin İzmir’e geliş güzergahındaki akaryakıt istasyonlarının güvenlik kamerası araştırmasında aracı kullanan kişiyi belirledi. Bu tespit İzmir’de yapılan hain saldırıdan sonra atılan en önemli adımlardan biri oldu.

Diyarbakır’da çıktı

Görüntüden alınan fotoğraflar tüm il emniyet müdürlüklerine gönderildi. Diyarbakır polisi, fotoğraflardan kendilerinde de kaydı bulunan Z.B.’u (22) teşhis etti. Bu aşamadan sonra çok önemli ikinci bir tespitte daha bulunuldu.

Soruşturma kapsamında Z.B.’un, Diyarbakır’dan kiralık bir otomobille İzmir’e geldiği ve kendisine yardım ve yataklık eden kişilerle bağlantı kurduktan sonra, otobüsle İstanbul’a gittiği anlaşıldı. Üç gün İstanbul’da kalan Z.B., olayda kullanılan Volkswagen otomobili alarak İzmir’e geri döndü. Birkaç gün keşif yapan Z.B. geçen perşembe günü saat 03.15 sıralarında, bomba yüklü aracı patlamanın olduğu caddeye park etti. Patlamanın ardından da yine kiralık araçla, İzmir’de oturan üç kişiyi yanına alarak Diyarbakır’a giden Z.B. ve diğer şüpheliler İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı operasyonla yakalandı. Z.B. ile birlikte G.D., R.S. ve E.D. Diyarbakır’da, saldırıda yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen T.S., oğlu A.S., akrabası C.S. ve M.A. ise İzmir’de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bombayı hazırlayan da yakalandı

İZMİR´in Yağhaneler Semti´nde, polis ve askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla bombayı patlatarak 18 kişinin yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla yakalanan 8 kişinin yanı sıra, Kuzey Irak´tan bombayı İzmir´e getirip araca yerleştirdiği ileri sürülen B.S. (Bünyamin Sürme) de Diyarbakır´da yakalanıp İzmir´e getirildi. Terör örgütü PKK´nın Kuzey Irak´taki kamplarında bomba eğitimi alan B.S.´nin, şifreli olarak verilen talimatın ardından 15 gün önce geldiği İzmir´de hazırladığı düzeneği otomobile yerleştirdiği öğrenildi.

Sayın eylemcisi

PKK’lı bombacıya yardım ve yataklıktan gözaltına alınan T.S.’nin, 10 gün önce bölücübaşı Abdullah Öcalan’ı "Sayın" diye hitap edip kendisi hakkında suçduyurusu eyleminde bulunduğu öğrenildi. T.S.’nin suç duyurusu eyleminin ardından utuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. T.S.’nin bu eyleminden yola çıkılarak İzmir’de patlatılan bombanın terör örgütü ile bağlantısı da belirginleşmeye başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!