İzgi: 'Gizli' değil bütçe yasası

Güncelleme Tarihi:

İzgi: Gizli değil bütçe yasası
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2002 12:58

TBMM Başkanı Ömer İzgi, "gizli yasa" olduğu öne sürülen 2425 sayılı yasanın operasyon kanunu değil II. Dünya Savaşı öncesinde bütçenin beşte birinin silah alımına ayrılmasını öngören bir yasa olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

İzgi, Yaşlılar Haftası dolayısıyla Devlet Bakanı Hasan Gemici ve beraberindekileri kabulünde, gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını yanıtladı. Ömer İzgi, bir gazetecinin "gizli yasa" olduğu öne sürülen 2425 sayılı Kanun'un içeriği konusundaki sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"O kanun, operasyon kanunu değil. 1934-1937 yılları II. Dünya Savaşı'nın çıkacağının belli olduğu bir dönem. Biliyorsunuz, savaşın çıkacağını Büyük Atatürk eşsiz öngörüsüyle açıklamıştı.

O dönemde, 185-200 milyon lira olan bütçenin beşte birinin silah almak için Milli Müdafaa Vekaleti'ne ayrılmış. Kanun bunu düzenliyor ve Resmi Gazete'de de yayımlanmış. Belki bir tane olan bu nüsha bulunmuyor. Türkiye'nin silah alımının başka devletlerce bilinmesi istenmemiş. Ama kanun komisyonlarda görüşülmüş. Öyle gizli falan da değil."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!