İyi Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cihan Kolip kimdir?

Güncelleme Tarihi:

İyi Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cihan Kolip kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 16:14

İyi Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Cihan Kolip gösterildi. Genel Başkan Meral Akşener tarafından, İYİ Parti ve Güçbirliği Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Cihan Kolip'in hayatı ve siyasi kariyeri merak konusu oldu. İyi Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cihan Kolip kimdir?

Haberin Devamı

Cihan Kolip 1969 yılında Sakarya-Kocaali’ye bağlı, Kestanepınarı Köyü’nde 8 nüfuslu bir ailenin 4’üncü çocuğu olarak dünyaya geldi.
Okul yıllarında İstanbul-Kocaali arasında mekik dokudu ve ilk-orta ve liseyi İstanbul’da tamamlarken, yazları ise ailesi ile birlikte köyünde çiftçilik yaptı.

Zor şartlara rağmen hedeflediği Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1988 yılında kazandı ve tıp eğitimine başladı. 1994’te Tıp doktoru olarak mezun olarak zorunlu hizmetini Van’ın Muradiye ilçesinde yaptı.

Tekrar Sakarya’ya dönerek, 2 yıl Karapürçek merkez sağlık ocağında, 4 yıl da Hendek Devlet Hastanesi acil servisinde görev yaptı.
Ardından İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Uzmanlığı eğitimine başladı ve bu hastanede 2007 yılına kadar görevini sürdürdü.

2 yıl Gaziantep Çocuk Hastanesi’ndeki görevinin ardından bu sefer Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sakarya Kadın, Doğum ve Çocuk hastanesinde görevlerde bulundu. 2013 yılından itibaren ise Sakarya’daki bir özel hastanenin yoğun bakım sorumlu uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Sportif ve sosyal hayatta da oldukça aktifti ve amatör futbol liglerinde ağır bir sakatlık geçirinceye kadar top koşturdu. Askerliğini Hatay’da tamamladı.

15 Ocak Salı günü İYİ Parti Grup toplantısında, Genel Başkan Meral Akşener tarafından, İYİ Parti ve Güçbirliği Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

Orta derecede İngilizce Fransızca bilen Dr. Kolip, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

BAKMADAN GEÇME!