İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar kimdir?

Güncelleme Tarihi:

İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 14:38

Ümit Bahtiyar, İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Siyasete 1992 yılında DYP Gençlik Kolları'nda başlayan Ümit Bahtiyar’in siyasi kariyeri ve hayatı seçmenler tarafından merak konusu oldu. Peki, İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar kimdir?

Haberin Devamı

1967 yılında dünyaya gelen Ümit Bahtiyar, ilkokulu Sevindik'te bitirdi. Merkez Ortaokulu ve Denizli Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

2019 belediye seçimlerinde İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar ,siyasete 1992 yılında DYP Gençlik Kolları'nda başladı. DYP'nin farklı yönetim kurullarında görev aldı, Merkez ilçe Başkanlığı yaptı. 1999 yılında Belediye Meclis Üyeliği görevine seçildi. Ardından Denizli Belediye Başkan Yardımcısı oldu ve 2004 yılına kadar bu görevini sürdürdü. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde yeniden Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. 2009 yerel seçimlerinde MHP Denizli Belediye Başkan Adayı oldu. Bu seçimlerde yüzde 23 oranında oy aldı. 2014 yılı seçimlerinde ise MHP'den Pamukkale ilçesi Belediye Başkan Adayı oldu. Milletvekili adaylıkları da bulunan Ümit Bahtiyar, Bakış Açısı adlı TV Programının yapımcısı ve sunucusu Nurcihan Bahtiyar ile evlidir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!