İyi ki doğdun Masako

Güncelleme Tarihi:

İyi ki doğdun Masako
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2005 11:26

Japon İmparatorluğu Veliaht Prensi Naruhito'nun eşi Prenses Masako, 42. yaşını kutluyor. İmparatorluk Sarayı'ndan yapılan açıklamada, uzun süre depresyona giren Prenses Masako'nun hala hassas olan sağlık durumu yüzünden resmi yükümlülüklerini normal olarak yerine getirmeye başlayamadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Depresyon nedeniyle bir yıl kadar toplum hayatından elini eteğini çeken prensesin son aylarda sadece birkaç defa halka göründüğü ifade ediliyor.

Doktorların egzersiz ve açık hava tavsiye ettiği Prenses Masako'nun maruz kaldığı stresin sanılandan daha ciddi olduğu  belirtiliyor.

Harvard Üniversitesi'nden mezun olan ve parlak diplomasi kariyerine 1993'te evlendiği veliaht prens için veda eden Masako, 2001 yılında Aiko adında bir kız bebek dünyaya getirmişti.

Masako'nun taht için erkek varis dünyaya getirememesi, birçok düşük yapması ve saray hayatının rutin dünyasına alışmakta zorluk çekmesinin sağlık durumunun hassaslaşmasında etkili olduğu kaydediliyor.

Prenses Masako'nun erkek varis dünyaya getirmemesi, ülkede kadın varislerin tahta çıkıp çıkamayacağı yönünde bir tartışma başlatmış, Akil Adamlar Komitesi, hükümete bir rapor sunarak, kadınların tahta çıkmasına sıcak baktığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Japon hükümeti de, dünyanın en eski monarşilerinden biri olan imparatorlukta kadınların tahta çıkabilmesine olanak sağlayacak bir yasa değişikliğini parlamentonun onayına sunmayı planlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!