İyi ki doğdun Chopin

Güncelleme Tarihi:

İyi ki doğdun Chopin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2010 17:04

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından müzik tarihinin en iyi piyano müziği bestecisi olarak kabul edilen Frederic Chopin'in doğumunun 200'üncü yılı nedeniyle düzenlenen “İstanbul 2010 Chopin Piyano Haftaları” 11 Nisanda başlayacak.

Haberin Devamı

İstanbul 2010 AKB Ajansı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “2010 Dünya Chopin Yılı” kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliğin 11 Nisan Pazar günü Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi'nde gerçekleşecek resitalle başlayacağı bildirildi.

Açıklamada, Muhidddin Dürrüoğlu'nun açılış resitali ile başlayacak etkinliğin 9 Mayıs Pazar günü Emre Elivar'ın kapanış resitali ile son bulacağı kaydedildi.

4 hafta sürecek resitaller dizisinde, dünyaca tanınmış 5 Türk ve 4 Avrupalı piyanistin, Polonyalı besteci Chopin'in en sevilen eserlerine, 2010 yılının Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da ses vereceğine dikkat çekilen açıklamada, İstanbullu klasik müzik dinleyicilerine de keyifli anların yaşatılacağı belirtildi.
Açıklamada, etkinlik kapsamında İstanbul'un çeşitli konser salonlarında, genç kuşağın ünlü Türk piyanistleri ve Macarların önemli virtüözlerinin ağırlanacağı vurgulandı.

Haberin Devamı

Konser biletlerinin Biletix üzerinden 35, 30, emekli ve öğrenci 15 TL olmak üzere satışa sunulduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!