İtirazı seçim erteletti

Güncelleme Tarihi:

İtirazı seçim erteletti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yarın yapılacağı açıklanan belediye başkanı seçimi, hapisteki eski Başkan Şükrü Karatepe'nin itirazının İçişleri Bakanlığı'na gönderilmesi üzerine ertelendi.

Kayseri Vali Yardımcısı Şemsettin Ulusoy, ‘‘Şükrü Karatepe, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun kendisiyle ilgili kararı imzalamadığını belirterek, avukatları aracılığıyla, başkanlığının düşmediğine dair itirazda bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nden de aynı doğrultuda bir başka yazı geldi. Her iki itiraz, İçişleri Bakanlığı'na bildirildi. Bakanlıktan gelecek cevaba göre hareket edeceğiz. Bu nedenle belediye başkanlığı seçimini ileri bir tarihe kaldı’’ dedi.

HEMEN SEÇİM YAPALIM

MHP Kayseri İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Şaban Solmaz, FP'li meclis üyelerine çağrıda bulunarak, belediye başkanlığı seçimini bir an önce gerçekleştirmesini önerdi. Büyükşehir Belediyesi'nde aylardır otorite boşluğunun yaşandığını dile getiren Solmaz, seçim yapılmasına itiraz etmenin gereksiz olduğunu söyledi.

KARATEPE'NİN ZİYARETÇİLERİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Halil Ürün, Karatay Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, Meram Belediye Başkanı Mustafa Özkan, Nevşehir Belediye Başkanı Yalçın Demir ve Aksaray Belediye Başkanı Ahmet Er, dün Yahyalı Cezaevi'ne gelerek Şükrü Karatepe'yi ziyaret etti. FP'li 5 belediye başkanının Karatepe'yi ziyaretleri 1.5 saat sürdü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!