İthal diş ağrısı

Güncelleme Tarihi:

İthal diş ağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Diş hekimi Çetin Altın yurtdışından getirdiği hastalarına hem tatil hem tedavi imkanı sağlıyor

Eskiden İzmir Kordon'daki konakları sezonluk olarak kiralayan yabancı doktorlar, burada hem tatil yaparlar hem de hasta bakıp para kazanırlarmış. Şimdi roller değişiyor. Doktorlar bizden, tatil yapmak isteyen yabancılar, bu kez hasta olarak yurtdışından geliyor.

İzmirli Diş Hekimi Çetin Altın (28) (Üstte, oturan), hekimliğine ticari zekasını ekleyerek Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Altın, Norveç'te kurduğu turizm şirketi aracılığıyla Türkiye'ye getirdiği grupların hem dişlerini tedavi ediyor hem de onlara onbeş günlük paket tatil satıyor.

Çetin Altın, Balçova'daki kaplıcalara gelen Norveçliler'in kendisine ilham verdiğini söylüyor: ‘‘Aynı şeyi diş içinde yapabiliriz diye düşündük ve hepsi de Norveç'te yaşayan diğer dört ortağımla birlikte geçtiğimiz şubat ayında şirketi kurduk.’’

İdeal Diş Sağlığı Turizm adıyla çalışan şirketin sistemi şöyle işliyor: Norveç'te gazetelere ilan verilerek diş sorunu olan ve Türkiye'de tatil yapmak isteyenlere ulaşılıyor. Tüm transferleri turizm şirketi tarafından gerçekleştirilen turistler, kışın İzmir Büyük Efes Oteli'nde, yazın da Kuşadası'ndaki çeşitli otellerde konaklıyor, rehberlik hizmetlerinden yararlanıyor ve Gaziemir'de Çetin Altın'a ait olan Naturel Diş Kliniği'nde tedavi oluyorlar. Klinikte Altın'dan başka dört uzman hekim daha çalışıyor.

Şimdilik yalnızca Norveç'ten hasta getiren Altın, Danimarka'ya daha sonra da diş sağlığı hizmetlerinin çok pahalı olduğu Amerika Birleşik Devletleri'ne açılmak istiyor. Avrupa'da diş tedavi ücretleri düşünüldüğünde hem Norveçliler hem de Altın bu işten karlı çıkıyor. Örneğin Avrupa'da porselen dolgunun fiyatı 70-80 milyon arasında değişiyor. Artık kanal tedavisini, köprüyü, protezi, çekimi siz düşünün! Üstelik Avrupa'daki sigorta şirketleri bir süredir diş tedavi ücretlerini poliçelerine dahil etmiyorlar. Avrupalı hastalar Türkiye'deki standart ücretlerin iki katını ödeseler de tedavilerini ucuza getirmiş oluyorlar. Üstelik şirket bir de banka ile anlaşmış, ödemeler dört yılda geri ödenen kredi ile yapılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!