İtfaiyecilerden siyah çelenk

Güncelleme Tarihi:

İtfaiyecilerden siyah çelenk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Belediye ve Mahalli İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) üyesi bir grup itfaiyeci, geçen hafta meydana gelen bir yangına müdahale ederken yaralanan üç arkadaşlarının tedavi edilmediğini ileri sürdükleri Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'ne siyah çelenk bıraktı. Başhekim Vekili Hüseyin Uygun, sorumlular hakkında işlem yapılacağını söyledi.

‘Başhekim istifa’ diye slogan atan itfaiyeciler adına bir açıklama yapan BEM-BİR-SEN 2 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Nasuh Özdemir, 3 Ağustos’ta Ümraniye’de bir evde meydana gelen yangına müdahale ederken yaralanan itfaiyeciler Salih İpşir, Hüseyin Canbaz ve Mustafa Bayır’ın Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kabul edilmediğini bildirdi. Yaralı itfaiyecilerin hangi sebeple olursa olsun hastaneye kabul edilmemiş olmalarının, insanlık ve tıp camiası adına utanç verici olduğunu ifade eden Özdemir, ‘‘Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için hayatları pahasına bile olsa mücadele eden itfaiyeci arkadaşlarımızın Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düşürüldüğü bu utanç ve esef verici uygulamayı kınadığımızı belirtir, yetkilileri göreve davet ederiz’’ dedi.

Grubun yanına gelen Kartal Eğitim ve Araştırma Hasanesi Başhekim Vekili Opr. Dr. Hüseyin Uygun, olayın anlatıldığı gibi olmadığını belirterek, itfaiyecilere gerekli müdahalenin yapıldığını, ancak yeterli yatak ve yanık tedavi servisi olmadığı için Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne sevkedildiğini söyledi. Dr. Uygun, sorumlular hakkında idari soruşturmanın da başlatıldığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!