İtalyan yıldız Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

İtalyan yıldız Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2008 00:00

Claudia Cardinale İstanbul'a gelir gelmez ayağının tozuyla basın karşısına geçti.

Haberin Devamı

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin onur konuğu olarak Türkiye'ye gelen İtalyan sinemasının yıldızı Claudia Cardinale, ayağının tozuyla basın karşısına geçti. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Şakir Eczacıbaşı, festivalin açılış töreninde "Yaşamboyu Başarı Ödülü" verilecek olan Cardinale ile yakından ilgilendi.
İlk kez Türkiye'ye gelen Cardinale, "İstanbul'un çok güzel bir şehir olduğu biliniyor. Türkiye hakkında çok şey duydum. Festival nedeniyle böylelikle gezme ve görme fırsatı yakalamış olacağım. Benim için en güzel fırsat. Bu işin en güzel tarafı ise Paris'te havanın yağmurlu ve kapalı olmasının ardından İstanbul'da günlük güneşli bir havayla karşılaştım. Burada güzel günlerim geçecek" diye konuştu.
İtalya'da yaşayan Türk yönetmeni Ferzan Özpetek'i çok beğendiğini belirten Cardinale, "Kendisi çok ünlü bir yönetmen. Bugüne kadar kendisi ile tanışma fırsatı yakalayamadım. Fakat İtalya'da son derece saygı gören iyi ve takip edilen bir yönetmen. Fransa'da kendisi çok önemseniyor" dedi. Claudia Cardinale yarın bir İstanbul turu yapacak olan İtalyan sinemasının yıldızı pazar günü ülkesine dönecek.
Claudia Cardinale kimdir?
Tunus doğumlu İtalyan aktris Claudia Cardinale, "Tunus'un En Güzel İtalyan Kızı" seçilerek henüz 18 yaşındayken sinema kariyerine başladı. Güzel oyuncu Marcello Mastroianni ile başrollerini paylaştığı Fellini'nin "8 ½" adlı filmiyle dünya çapında bir hayran kitlesi edindi. Blake Edwards'ın "Pembe Panter", Rock Hudson'ın "Kapalı Gözler", Tony Curtis'in "Don't Make Waves" ile Richard Brooks'un westerni "The Professionals" da rol alarak Hollywood'da da bir hayran kitlesi edinen Cardinale Sergio Leone'nin başyapıtı "Bir Zamanlar Batı" ile sinemasının unutulmaz isimleri arasına girdi. 1999'dan bu yana UNESCO'nun Kadın Hakları alanında İyi Niyet Elçisi olan ve 70'ten fazla filmde rol alan Claudia Cardinale, Avrupa'nın en yetenekli ve en güzel oyuncularından biri olmaya devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!