İtalyan Büyükelçi'den Deniz Feneri yorumu

Güncelleme Tarihi:

İtalyan Büyükelçiden Deniz Feneri yorumu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2008 18:31

İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, Deniz Feneri tartışmalarına ilişkin olarak Almanya’daki mahkeme sonuçlanıncaya kadar herhangi bir tepki gösteremeyeceklerini belirterek, “Türkiye’deki tartışma, şimdilik bir iç tartışmadır” dedi.

Büyükelçik konutunda Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Marsili, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Doğan medya grubu arasındaki tartışmalar ve Deniz Feneri davasına ilişkin soruları üzerine “Tartışmaya reaksiyon gösteremeyiz. Dava devam ediyor. Sonucunun ne olacağını bilmiyoruz. Mahkeme, kararını verinceye kadar bu tartışmanın dışındayız” dedi. Marsili, “Türkiye’deki tartışma, şimdilik bir iç tartışma” ifadesini de kullandı.

Türkiye’de hazırlanan Ulusal Program’ın “ilginç” bir program olduğunu ifade eden Büyükelçi Marsili, programın onaylanması için fazla zaman olmadığını da söyledi.

Carlo Marsili, İtalyan şirketlerinin, Türkiye’deki enerji projelerini geliştirme konusu ile çok ilgilendiğini belirtti. AB müzakere sürecinde “enerji” başlığının en kısa süre içinde açılmasının önemini vurgulayan Marsili, bunun zor olduğunu ve bu başlıktaki müzakerelerin Fransız Dönem Başkanlığı sırasında başlamasının beklenmediğini de bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!