İtalyan Büyükelçi'den Aslantepe'ye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

İtalyan Büyükelçiden Aslantepeye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 17:28

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsilli, Malatya'daki Aslantepe kazı alanını ziyaret etti.

Büyükelçi Marsilli, burada yaptığı açıklamada, İtalya La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Aslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane'ye İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından tevdi edilen Devlet Nişanı'nı takmak için Malatya'da bulunduklarını söyledi.

Prof. Dr. Frangipane'nin kazı yaptığı bölgelerde yerel otoritelerin takdirini kazanmayı başardığını ifade eden Marsilli, şöyle konuştu:
“Yaklaşık 40 yıldır Türkiye'de kazılar yapan Prof. Dr. Marcella Franqipane, 18 yıldır da Aslantepe'de kazı başkanlığını yürütüyor. Ben, Prof. Dr. Frangipane'ye Devlet Nişanı verilmesi konusunda Cumhurbaşkanımıza teklifte bulundum. Cumhurbaşkanımızın onayı ve isteği üzerine kendileri adına bu nişanı takmaktan büyük bir onur duyuyorum.”

Marsilli, daha önce Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e de “İtalyan Dayanışması Yüksek Liyakat Nişanı” taktığını anımsattı.

Büyükelçi ve beraberindekileri kazı alanı ile çıkarılan eserlerin tutulduğu depoları gezdiren Prof. Dr. Frangipane, Aslantepe'deki çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini ve açık hava müzesinin gelecek yıl tamamlanması için çaba harcadıklarını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!