İtalya, terörist devlet damgası yer

Güncelleme Tarihi:

İtalya, terörist devlet damgası yer
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

DSP Lideri ve Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, çetebaşı Abdullah Öcalan'a itibarlı bir misafir gibi davranan İtalya'yı uyardı. Ecevit, ‘‘Eğer İtalya Öcalan'a sığınma hakkı verir ve Türkiye'de yargılanmasını engellerse, terörist devlet damgasını yer’’ dedi. Ecevit, dün partisinin Meclis grubunda şu mesajları verdi:

AVRUPALI PSİKOLOJİK SORUNLU

İtalya bunların teröre bulaştığını itiraf etmekten neden kaçınıyor? Bu yalnız İtalya'nın kusuru değil. Başka Avrupa ülkelerinde de bazı gruplar, Türkiye'yi bölmek için 30 bin cana kıymış olan bir teröriste ve onun başında bulunduğu örgüte sahip çıkıyorlar. Bunun ardında Avrupalılar'ın bilinçaltına işlemiş psikolojik nedenler olduğuna inanıyorum. Birçok Avrupalı, yüzyıllarca Türk ağırlıklı yönetim altında yaşamayı hazmedemiyor.

İTALYA İÇİN YÜZKARASI

Öcalan'ın adeta misafir edildiği, soruşturması bitmediği halde yakınlarıyla görüşebildiği, dışarıya demeçler verebildiği anlaşılıyor. Hukuk devleti sorumluluğuyla bağdaşamayacak davranışın, İtalya tarafından sürdürülmeye başlandığını görüyoruz. Eğer İtalya Öcalan'a sığınma hakkı verir, Türkiye'de yargılanmasını engellerse; terörist devlet damgasını yiyecektir. Türk gazetecilerine yapılan saldırıya polislerin seyirci kalması da İtalya için bir yüzkarasıdır.

HESAP VERECEKLER

Dışişleri ve Milli Savunma bakanlarımız yurda döndüklerinde, NATO'nun en yetkili kurullarına bu konunun getirilmesi için girişimde bulunmalarını isteyeceğim. NATO'da mutlaka İtalya, Öcalan'a itibarlı misafir muamelesi yapmanın hesabını vermek zorundadır. İtalya direnecek olursa, NATO'nun üst kuruluşlarında sanık sandalyesine, işbirlikçi sandalyesine oturtulmalıdır.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!