İsyankar popçuya maganda davası

Güncelleme Tarihi:

İsyankar popçuya maganda davası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Davranışlarıyla tepki toplayan yeni popçu Emrah Dinçer hakkında, tabancayla havaya ateş açmaktan 3 yıl hapis cezası istendi.

Klibinde işkence çeken, isyankár tavırlı yeni popçu Emrah Dinçer hakkında işkembecide havaya ateş etmekten dava açıldı. 4 yıl önce bir işkembe salonunda, ele geçmeyen 45 kalibrelik bir tabancayla havaya ateş edip halkı paniğe sevk etmekle suçlanan Dinçer'in 3 yıl hapsi istendi. Magandalıkla suçlanan Dinçer geçtiğimiz günlerde yine havaya ateş etmekten gözaltına alınmış, koruması Vahit Özkan'ın ‘‘Tabanca benim’’ demesi üzerine serbest bırakılmıştı.

4 yıldır bulunamamış

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi' nde açılan davanın sanığı Emrah Dinçer'in iddia konusu suçu 22 Aralık 1995 tarihinde işlediği öne sürüldü. Geçen süre içinde kendisine bir türlü ulaşılamayan ve yakalanamayan Dinçer'in son birkaç ay içinde pop şarkıcısı olarak ortaya çıkması üzerine ifadesine başvurulabildiği belirtildi. İddianamede sanık Dinçer'in daha henüz tanınmadığı 4 yıl önce Gayrettepe'de Sayan 24 İşkembe Salonu'nda kendisine ait, fakat ele geçirilemeyen 45 kalibrelik tabancayla havaya 2 el ateş ettiği, salondaki müşteriler üzerinde korku ve paniğe neden olduğu vurgulandı.

Huyundan vazgeçmiyor

Sanık Dinçer bir süre önce de Ataköy'de havaya ateş ederek korku ve paniğe neden olmaktan gözaltına alınmış, koruması Vahit Özkan'ın ‘‘Silah benim’’ demesi üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılmıştı. Sanık Özkan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!