İsveç'ten AB desteği

Güncelleme Tarihi:

İsveçten AB desteği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

İsveç ve Finlandiya'yı kapsayan üç günlük resmi ziyaret programının ilk durağı olan Stockholm'de İsveç Başbakanı Göran Persson ile görüşen Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliği konusunda destek aldı. Ecevit, görüşmeden sonra Hürriyet'e yaptığı açıklamada, ‘‘Türkiye'ye çok önem verdikleri anlaşılıyor. Sayın Başbakan, Türkiye'nin Avrupa bütünleşme süreci içinde yer almasını temenni ettiklerini, buna büyük önem verdiklerini söyledi. Bu arada Türkiye'nin demokrasi ve insan hakları bakımından eksikliklerini gidermesini beklediklerini ve bugünkü hükümetten de o konuda umutlu olduklarını ifade etti’’ dedi.

Başbakan Persson da Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliği konusunda bugünkü hükümete destek verdiklerini açıkladı.

Ecevit, daha sonra düzenlediği basın toplantısında bir soruya karşılık, Rusya'nın Akdeniz'e girmesinden Türkiye'nin büyük rahatsızlık duyduğunu belirterek, ‘‘Rusya ilk kez Doğu Akdeniz'de Panortodoks Panslavist bir çember oluşturmak istiyor. Türkiye bundan çok rahatsız. Yunanistan ve Rum kesiminin Güney Kıbrıs'ta askeri hareketliliği bizi rahatsız edilyor. Güney Kıbrıs'ta üç bin Rus firması faaliyet halinde. Bunun en son örneği adaya satılan füzeler’’ dedi.

PKK GÖSTERİ YAPTI

Ecevit'in Başbakan ile yaptığı görüşme sırasında 40 kadar PKK'lı başbakanlık binası önünde ‘‘Faşist Ecevit’’, ‘‘Kürdistan faşizme mezar olacak’’ gibi sloganlar atarak bildiriler dağıtıp gösteri yaptı. Polis çok sayıda PKK'lıyı gözaltına aldı. Bülent Ecevit dışarıda herhangi bir olay meydana gelmemesi için binanın bodrum katı ve arka kapısından çıkarılarak uzaklaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!