İstiklal'de kültür merkezi

Güncelleme Tarihi:

İstiklalde kültür merkezi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstiklal Caddesi'nde yeni bir kültür merkezi açıldı: İstanbul Kültür Merkezi. Kitap, yayın ve sanat evinden oluşan, belli aralıklarla sergiler düzenlenen merkezde ayrıca kafe ve müzik bölümü de bulunuyor.

Kitap katı, yayınevi ve Lale Sanat Galerisi bölümlerinden oluşan İstanbul Kültür Merkezi, İstiklal Caddesi'nde açıldı. Cumbalı altı katlı bir binada bulunan Kültür Merkezi'nin sanat galerisi dışındaki bölümlerinin resmi açılışı 20 Mayıs 2000'de yapıldı. Cumbalı bölümünün caddenin iki yakasını da görüyor olması, merkezi oturup sohbet etmek için de ideal bir mekán haline getiriyor.

Merkezin başkanı ve genel yayın yönetmeni Ahmet Kal'a, ‘‘İstanbul Kültür Merkezi'ni kurarken insanlar bizi çok eleştirdi. Bu tür işlerin kár getirmediğini, hemen kapandığını söylediler. Ancak ben buna pek inanmıyorum. Çünkü özellikle Batı'da en çok gelişim gösteren bu tür yerler. Bizim de asıl amacımız kültür ve sanata hizmet etmek, iktisadi ve ticari şekliyle de bu tür faaliyet yerlerini artırmak,'' diyerek merkezin açılışını özetliyor.

Kitap, yayınevi ve sanatevi gibi üç ana faaliyet alanı olsa da merkez farklı projlere de el atacak. Resim, minyatür ve hat kursları bunlardan birkaçı.

Kültür ve sanat ağırlıklı her türlü eser burada bulunacak diyen Ahmet Kal'a, ‘‘Ancak bir şartımız var, kaliteli olması gerekiyor. Kitap ve yayın bölümümüz için bu kriterden vazgeçmeyeceğiz'', diyor.

İstanbul Kültür Merkezi'ni dolaşıyoruz. İlk katını kitap bölümü oluşturuyor. Bu bölümün özelliği güncel ve sanat kitaplarının ağırlıkta olması. Ayrıca bu bölümde imza günleri de düzenlenecek. Hilmi Yavuz, Beşir Ayvazoğlu, Haluk Dursun gibi isimler imza günlerine katılacaklar.

Merkezin ikinci katında ise dünya klasikleri ve modern Türk Edebiyatı'nın yanı sıra dini yayınlar da bulunuyor. Bu katın en önemli özelliği ise çocuklarla ilgili yayınlar ve oyuncakların bulunması.

Kafe ve müzik bölümü üçüncü katı oluşturuyor. Yayın bölümü hakkında Kal'a, ‘‘Bizim ilk yayınımız 'Geleneksel Sanatlar ve Yaşayan Ustalar' konulu ilk sergimiz için yapılan kataloglardı, çok beğenildi. Sergilerimiz ve özel işlerde çalışmalarımız sürecek. Özellikle ağırlık noktasını konulu çalışmalar oluşturacak. Yani görselliği her zaman ön planda olan albümler düşünüyoruz. Daha sonra bu yayınlarımızı kitap halinde basacağız,'' diyor.

Lale Sanat Galerisi'nde halen Osman Kehri'nin suluboya resimleri sergileniyor. Sergi 12 Haziran'a kadar devam edecek.

İstiklal Cad. No: 100, Beyoğlu. Tel: (0212) 249 73 02

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!