Ä°stiklal bombacısı hâkim karşısına çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

İstiklal bombacısı hâkim karşısına çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2023 07:00

Ä°stiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısında bomba düzeneÄŸini bırakan Ahlam Albashır’ın arasında bulunduÄŸu 36 sanık, bugün ilk kez hâkim karşısına çıkıyor.Â

Haberin Devamı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülecek davanın ilk duruşması Marmara Cezaevi’nin karşısındaki duruşma salonunda yapılacak. Sanıkların savunmalarını yapmaları beklenen duruşma 3 gün sürecek.

7 KEZ AÄžIRLAÅžTIRILMIÅž MÃœEBBET Ä°STENÄ°YOR

Davanın iddianamesinde, 13 Kasım 2022 tarihinde Taksim İstiklal Caddesi üzerinde gerçekleşen bombalı saldırının PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye uzantısı YPG/PYD/SDG tarafından planlanıp gerçekleştirildiği belirtiliyor.  Saldırı sonucu çocuk yaştaki Ecrin Meydan, babası Yusuf Meydan, Adem Topkara ile eşi Mukaddes Elif Topkara, Arzu Özsoy ile kızı Yağmur Uçar’ın vefat ettikleri, 99 kişinin yaralandığı ve birçok işyerinin maddi hasara uğradığı kaydediliyor. Bombayı yerleştiren Ahlam Albashır’ın 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 949 yıl 6 aydan 3 bin 9 yıla kadar hapsi isteniyor. Firari sanık örgüt elebaşlarından Cemil Bayık’ın da aralarında bulunduğu diğer şüphelilerin ise 7’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 16 yıl 6 aya kadar hapisleri talep ediliyor. 36 sanık hakkında da 11 ayrı suçtan ceza isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!