İstikbal'den radara yakalanmayan yatak

Güncelleme Tarihi:

İstikbalden radara yakalanmayan yatak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2008 14:35

BOYDAK Holdinge bağlı İstikbal gurubu tarafından elektromanyetik kirliliğe çare olarak geliştirilen ‘biocare’ kumaş kullanılarak üretilen yataklar 1 Mayıs’ta 300- 900 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak.

Tübitak, 3 üniversite, Alman ve İngiliz laboratuvarlar tarafından test edilen yataklarda kullanılan elektromanyetik kirliliği engelleyen kumaşın, radara yakalanmama özelliği nedeniyle askeriyenin de ilgisini çektiği ve ileri aşamada savunma sanayinde de kullanılacağı belirtildi.

Organize Sanayi Bölgesindeki Boydak Holdin üretim üssünde yapılan bilğilendirme toplantısına Holding Yönetim Kurulu başkanı Hacı Boydak, Holding Ceo’su ve İstikbal Yönetim Kurulu başkanı Memduh Boydak, İstikbal Teknik Genel Müdür Yardımcısı Mesut Yiğit ve holdingin üst düzey yöneticileri katıldı. Boydak Ceo’su Memduh Boydak, günlük hayatta kullanılan televizyon, bilgisayar, cep telefonu, mikro dalga fırın gibi eloktronik cihazlardan yayılan non-iyonize radyasyonu yüzde 98.5 oranında engelleyen Biocare kumaşın, 1 Mayıs'tan itibaren evlere gireceğini söyledi. Memduh Boydak şöyle konuştu:

“Türkiye’nin sektöründe öncü mobilya firması İstikbal ile Boyteks tekstil araştırma ve geliştirme ekiplerinin bir yıldır sürdürdüğü çalışma sonucu geliştirilen Biocare kumaş, nano teknolojik iplikler kullanılarak, özel bir örgü sistemi ve geometri ile üretildi. Biocare kumaş kullanılarak Biotech teknolojisi ile üretilen yatak ve uyku setleri, kumaşın özelliği sayesinde birer manyetik bariyer görevi yapıyor. Bunun sonucunda da kapladığı alanın içine elektromayetik dalgaların girmesini engelliyor. Bu yataklarımız manyetik bariyer olmanın yanı sıra, antistatik ve topraklama özelliklerinden dolayı, yatağın dört bir yanına konulan ve topraklama hpattına bağlı çıtçıtlar sayesinde vucutan aldığı statik enerjiyi deşarj ediyor. Yatağın bu özelliğiyle de, statik elektriğe bağlı uyku bozukluklarının önüne geçmesi hedefleniyor.”

İstikbal olarak, 50 yıldır mobilya ve yatak ürettiklerini hatırlatan Memduh Boydak, Biocare kumaş ve biotech teknolojisi ile üretilen yatakların özelliklerinin Tübitak, Ege, Erciyes ve Fatih Üniversitesi, İngiliz Satra Alman Hohenstein laboravarları tarafından ulusal ve uluslararası kuruluşlarca test edildiğini vurguladı. Memduh Boydak, “Toplum sağlığına hizmet eden bu katma değer ürününu, ülkemize kazandırmaktan son derece mutluyuz” dedi.

RADARA YAKALANMAZ KUMAŞ

İstikbal Teknik müdür Yardımcısı mühendis Mesut Yiğit de, bu önemli buluşun sadece yatak sektöründe değil başta savunma sanayi olmak üzere 20 sektörde kullanılacağını belirtti. Yiğit şunları söyledi:

“Kumaşın özelliği nedeniyle aynı zamanda radarlarca tespit edilememesi, savunma sanayimizin de dikkatini çekmiştir. Bu konuda Tübitak ile askerlerin ortak çalışması da vardır. Eloktromanyetik dalgalara, en çok uykumuzu 7- 8 saat geçirdiğimiz yatakta maruz kalıyoruz. Biz o nedenle bunu yatak sanayinde kullandık. Biomagic ve Biostar isimli yataklar, manyetik bariyer oluşturmasının yanı sıra, antibakteriyel yapısıyla da vucudu hastalıklara karşı korumaktadır. Hiç kimyasal madde kullanılmadan üretilen bu doğa dostu kumaştaki antibakteriyel özellik, kumaşın yapısındaki gümüş ipliklerle sağlanmaktadır. Uyuyan kişinin vucut sıcaklığına duyarlı termal yapısıyla bu yataklar yüksek hava geçirgenliğiyle serinlik hissi vermekte, konforlu uyku sağlamaktadır. Ayrıca flaret özelliğiyle yatakların herhangi bir tehlike anında alev alması engelleniyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!