İstihbaratın kayıp böcekleri

Güncelleme Tarihi:

İstihbaratın kayıp böcekleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 00:34

İSTİHBARAT amaçlı dinleme amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün özel izinle ithal ettiği, ‘böcek’ olarak tabir edilen cihazlar, FETÖ firarisi eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Coşgun Çakar’a ait evde bulundu.

Haberin Devamı

FETÖ’cü istihbarat polislerinin bu cihazları yasadışı dinlemelerde kullandığı, kayıtların da kumpas davaları ile şantaj amaçlı kullanıldığı belirlendi. Emniyet birimlerinden alınan bilgiye göre, terör ve istihbarat polisinin yaptığı çalışmaların ardından Çakar’ın Sincan Temelli’de bulunan metruk haldeki evinde arama yapıldı.

GÜLEN YAZILI CD’LER
Aramalarda, ‘böcek’ olarak tabir edilen dinleme ve ses kayıt cihazları, bu cihazlara ait malzemeler, 28 farklı marka ve modelde masa telefonu, içinde mini kaset bulunan çağrı kayıt cihazı, SIM kartlar, harddiskler, flash bellekler, data banklar, çeşitli markalara ait 76 cep telefonu, ses alıcıları, video kasetler, 19 ses kaseti, fotoğraf makineleri, data kasetleri, disketler, film negatifleri, 2 kutu MKE ibareli tabanca mermisi, üzerinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in isminin yazılı olduğu 6 şifreli CD, bir telesekreter kayıt cihazı, bir telsiz telefon, bir el telsizi, kalem USB, bir boş şarjör, faks cihazı ve dizüstü bilgisayar ele geçirildi. Cihazların İstihbarat Daire Başkanlığı’na teknik dinleme ve takip için alındığı belirlendi. İstihbarat Daire’nin envanterinde bulunan bu cihazların, FETÖ soruşturmalarının ardından kayıp olduğuna dair kayıt tutulduğu ortaya çıktı. Hedef kişilere yönelik başta telefon görüşmeleri olmak üzere her türlü iletişim tespiti ve incelemesini sağlayan bu cihazlarla FETÖ’nün, siyasileri, bürokratları, işadamlarını, yargı mensuplarını, gazetecileri yasadışı dinlediği belirlendi. Cihazların, İstihbarat Daire’de kullanılmak üzere özel izinle ve örtülü ödenekten para aktarılarak ithal edildiği de bildirildi.

KASET KUMPASINA UZANDI
FETÖ’cü istihbarat polislerinin, CHP Milletvekili Deniz Baykal ile MHP milletvekillerine kurulan kaset kumpasları öncesinde yapılan yasadışı dinlemelerde bu cihazları kullandığı kaydedildi. Çakar’ın evinde elde edilen şifreli CD’lerde ise yasadışı dinlemelerin deşifreleri, gizli çekilen görüntüler ve fotoğraflar bulunurken, FETÖ’nün bunları şantaj amaçlı kullandığı değerlendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!