İstihbarat şube müdürü Dink cinayetinden şüpheli olarak ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

İstihbarat şube müdürü Dink cinayetinden şüpheli olarak ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 23:58

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç’in şüpheli olarak ifadesi alındı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde soruşturmanın yürütüldüğü Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Dinç, 2007’de de idari soruşturma kapsamında mülkiye müfettişlerine ifade verdi. Dinç ifadesinde, “Kendisinden yardımcı istihbarat elemanı olarak istifade edilen Erhan Tuncel ile görev yaptığım dönemde toplam 11 buluşma yapılmış ve Yasin Hayal grubunun faaliyetlerine yönelik bilgiler 10 ayrı rapor haline getirilerek İstihbarat Daire Başkanlığı’na gönderilmiştir. İlgili birimlerin uyarılması amacıyla gecikmeye mahal vermeden Yardımcı İstihbarat elemanı (YİE) buluşma raporu ile aynı günde resmi yazı ile “gereği” için İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne “Bilgi” için İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na elde edilen bilgiler ve değerlendirmelerimiz gönderilmiştir. Ayrıca konuyu sözlü olarak da ilgili kişilere aktarmıştım” dedi.

Haberin Devamı

DİNK AİLESİ TALEP ETMİŞTİ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in ailesi avukatları aracılığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek, Dink’in öldürülmesin ilişkin devam eden soruşturma kapsamında dönemin Trabzon İl Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç’in de dinlenmesini talep etti. Dilekçede, Dinç’in, cinayetin önlenmemesinde ciddi sorumluluğu bulunduğu öne sürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!