İstifa etti ama atıldı

Güncelleme Tarihi:

İstifa etti ama atıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 22:12

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden istifa etmek için dilekçe veren Prof. Dr. Mine Gencel Bek de son KHK ile ihraç edildi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Bek, 30 Ocak’ta, 14 Şubat 2017 tarihinden itibaren görevinden istifa ettiğine ilişkin dilekçe verdi. Bek’in dilekçesi, 3 Şubat’ta Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nce onaylandı.

İLEF Dekan vekili Prof. Dr. Abdurrezzak Altun, 6 Şubat’ta bu onayı Gazetecilik Bölüm Başkanlığı’na bildirdi. Bu yazışmalara rağmen Bek, mesleğe dönüşünün yolu kapatılarak ihraç edildi.

Bek, Hürriyet’e şunları söyledi:

“İstifam onandı ve 14 Şubat itibarıyla işleme girecekti. Tez İzleme Komiteleri vardı onlar bitsin istedim, o görevler bitsin diye bu şekilde dilekçe verdim. Son bir yıldır zaten küçükten büyüğe her türlü idari görevimden ayrıldım. Hiçbir atılan arkadaşımın dersini veremeyeceğimi ilettim. Cevaben bana kurum içi görev ve sorumluluklar hatırlatıldı. 7 yaşından beri çalışmak dışında ne yapılacağını bilmeyen bir kişi olarak bundan o kadar incindim ki rektörlükteki ücretsiz izin başvurumun sonucunu beklememeye karar verdim. Zira artık İLEF’e hiç dönmek istemiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!