'İsteseydi öldürebilirdi' savunması

Güncelleme Tarihi:

İsteseydi öldürebilirdi savunması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 15:12

GEZİ parkı eylemlerinde "Zırh" adı verilen bıçakla bir polisin de arasında bulunduğu bazı vatandaşları yaraladığı öne sürülen ve kamuoyunda “Palalı” olarak bilinen Sabri Çelebi hakkında İstanbul 53’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan iki ayrı dava birleştirildi. Birleştirilen davalara ilişkin yargılamada avukatlar arasında “Terörist” tartışması yaşandı.

Haberin Devamı

Çelebi’nin avukatı Turan Öner, müvekkiline yönelik terör örgütünün saldırısı ve ölüm tehditlerinin bulunduğunu öne sürerek, “Buna ilişkin MİT ve polis raporlarını mahkemeye sunacağız” dedi.

Avukat Öner, “Müvekkilimin öldürme kastı bulunmamaktadır. Müvekilimin işyeri teröristler tarafından yakılmıştır. Müvekkilim günah keçisine dönüştürülmüştür. Müvekkilim isteseydi öldürme sonucunu elde edebilirdi" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine müştekilerden biri “Bize mi terörist diyorsunuz?” diye tepki gösterirken, yine müşteki avukatlarından Efkan Bolaç da “Terörist kimdir? Bize göre de pala ile saldıran teröristtir” dedi.

Birleştirilen davada müşteki olan Ender Ergün, olay sırasında başını korumak için elini kaldırdığını bu esnada dirseğinde 3-5 santimlik bir kesik oluştuğunu belirterek, Çelebi’nin elindeki palayı sallarken “Öldürürüm sizi” diye bağırdığını söyledi. Ergün, Çelebi’den şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Müştekinin ifadesinin bazı bölümlerinin tutanağa eksik geçirildiğini belirten avukatlarla yargıç arasında da zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!