'İster çömelin, ister amuda kalkın'

Güncelleme Tarihi:

İster çömelin, ister amuda kalkın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2010 12:35

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, parti genel merkezinde basın toplantısı yaptı. Açılım sürecinde hükümetin birçok hataya düştüğünü ve bu süreçte bir çok tartışma yaratan muhalefet partilerinin de başarısızlıkta rol oynadığını savunan Kurtulmuş, “Bu süreç içerisinde parlamentodaki partilerin tamamı sınıfta kalmıştır” dedi.

Haberin Devamı

AKP’nin açılım söylemleriyle toplumda büyük beklentiler oluşturduğunu, ancak buna yanıt veremediğini ifade eden Kurtulmuş, CHP ve MHP’nin ise her söylenene karşı çıktığını belirtti. Kurtulmuş, BDP’nin ise bütün konuyu İmralı’ya dayandırdığını öne sürerken, sorunun kökeninden uzaklaştığını kaydetti. Son günlerde tartışmalara neden olan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Şemdinli’de siperde çekilen çömelmiş haldeki fotoğrafı değerlendiren Kurtulmuş, başbakanın çömelmesini eleştiren ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu’na yüklendi. SP lideri Kurtulmuş şöyle konuştu:

 

“İSTER ÇÖMELİN, İSTER AMUDA KALKIN”

 

“Gencecik evlatlarımızın toprağa düştüğü, şehitlerin acısının, annelerin yüreğini yaktığı bir dönemde dahi, Türkiye’deki iktidar ve muhalefet partileri, Yeşilçam jönleri gibi nasıl poz verilecek tartışmasını yapıyorlar. Çömelerek mi poz verelim, ayakta mı poz verelim tartışmasını yapıyorlar. Millet bu çömelme polemiği ile ilgili söz söyleyen iktidar ve ana muhalefet sözcülerine, endişeyle ve gülerek bakıyorlar. Ortadaki oyun bir kara mizahtır. Beyler, ister ayakta durun, ister çömelin, ister amuda kalkın, ne yaparsanız yapın, yapmanız gereken şey nasıl poz vereceğiniz tartışması değil, bu kanı nasıl durduracağınızın tartışmasıdır.”

 

Haberin Devamı

“ŞIRNAK’TA BİR ŞEHİT AİLESİNİN EVİNDE BULUŞALIM”

 

Başbakan Erdoğan ve muhalefet partileri arasında yaşanan randevu polemiğini de eleştiren Numan Kurtulmuş, “Eğer randevulaşacak bir yer bulamıyorlarsa, benim iktidar ve ana muhalefet partisi başkanlarına teklifim, gelin Şırnak’ta bir şehit evinde buluşalım” diye konuştu.

 

DAVUTOĞLU İLE İSRAİLLİ BAKANIN GİZLİ GÖRÜŞMESİ

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Ticaret Bakanı Ben- Eliezer’in Brüksel’de gizlice buluştuğu iddiaları ile ilgili konuşan Kurtulmuş, durumu skandal olarak nitelendirdi. İsrail’in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıdan sonra Türkiye’nin hiçbir talebine olumlu yanıt vermediğine dikkat çeken Kurtulmuş şunları söyledi:

 

Haberin Devamı

“İsrail uluslar arası bir soruşturma komitesinin kurulmasına izin vermeyeceğini söyledi. Özür dileme manasına gelen hiçbir sözü söylemedi. Gazze’ye uygulanan ambargo ve Türkiye’den resmen özür dilenmesi sağlanmadı. Şimdi İsrail bir saldırgan, bir katil devlet olarak, kendi durumundan bir adım geri atmamış olmasına rağmen, Türkiye hangi gerekçeyle bu gelişmeyi yapmıştır. Bu büyük skandalın, ilgilileri tarafından cevaplandırılmasını bekliyoruz.”

 

AKP İLE SEÇİM İTTİFAKI İDDİALARI

Ankara kulislerinde konuşulan, genel seçimlerde olası bir AKP – Saadet Partisi seçim ittifakı iddiaları ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Kurtulmuş, iddiaların gerçek dışı olduğunu iler sürerken, amaçlarının gelecek seçimlerde iktidarın merkezinde yer almayı amaçladıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!