İşten çıkarılınca kendini yakmak istedi

Güncelleme Tarihi:

İşten çıkarılınca kendini yakmak istedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2010 13:52

BURSA'da, bir fabrikanın ek hizmet binası inşaatında usta olarak çalışan 52 yaşındaki Vezir Ekmen, inşaat alanında sigara içtiği için görevine son verilince, kendini ve firmanın servis aracını benzin dökerek yakmak istedi. Polislerin ikna ederek eyleminden vazgeçirdiği Ekmen, gözaltına alındı.

Karacabey'de bulunan süt ve süt ürünleri imal eden bir fabrikanın ek hizmet binası inşaatında usta olarak çalışan evli ve 5 çocuk babası Vezir Ekmen, iddiaya göre geçen cumartesi günü işyerinde sigara içtiği için çıkarıldı. Dün çalıştığı işyerine giden Vezir Ekmen, giriş kartı çalışmayınca Bursa'ya döndü. Bunalıma giren Ekmen, bu sabah saat 07.00'de Çevik Kuvvet Kavşağı’nda Karacabey'deki fabrikaya işçi taşıyan servis aracının yanına gelerek işçilerden dışarı çıkmalarını istedi. Ekmen, elindeki bidonda bulunan benzini kendi üzerine ve aracın koltuklarına döktükten sonra ateşe vereceğini söyledi. Olay yerine gelen polis ekiplerince ikna edilen Ekmen, ‘kamu güvenliği ve trafiği tehlikeye düşürmek’ suçundan gözaltına alındı.

Eylemden önce ‘155 Polis İmdat’ telefonunu aradığı öğrenilen Vezir Ekmen’in verdiği ifadesinde, “Beni işten çıkarmalarını protesto etmek için böyle bir eylem yaptım. Şirketin dikkati çekerek beni yeniden işe almalarını istiyordum. Polis İmdat telefonunu da onun için aradım. Onlara da söyledim. Aracı da kendimi de yakmayacaktım. Sadece uyarmak ve dikkat çekmek için yaptım” dediği öğrenildi.

Gözaltına alınan Ekmen, polis merkezindeki işlemlerin ardından Adliye'ye sevk edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!