İşte vicdanı yerden kaldıran adam

Güncelleme Tarihi:

İşte vicdanı yerden kaldıran adam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2015 13:06

Dünyanın taşıyamadığı insanlık yükü şimdi onun kucağında…

Haberin Devamı

O bir Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu… Astsubay Kıdemli Üstçavuş. Bodrum Jandarma Olay Yeri İnceleme Timi’nde görevli. O binlerce Mehmet’ten biri… Adı bizde saklı.

O aynı zamanda bir baba. Önceki gün tüm dünyayı sarsan fotoğraf karelerinin canlı tanığı o... Fotoğrafta onun kaldırdığı bebeğe hüzünlü gözlerle bakan ise Akyarlar Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir asker….

1 Eylül’ü 2 Eylül’e bağlayan gecenin sabahında vatandaşlardan ihbar geldi jandarmaya. Akyarlar Jandarma Karakolu, Bodrum Merkez Jandarma Komutanlığı, Jandarma Olay Yeri İnceleme, Sahil Güvenlik… Bodrum’da o an o görevli jandarmaların neredeyse hepsi o sahile koştu. Manzara kelimelere sığmayacak gibiydi… Bir yandan yürekleri titrese de görevlerini yaptılar. Sahile vurmuş insanlığa dokundular. Her şey bitip, döndüklerinde içlerine akıttıkları gözyaşını artık tutamadılar.

"ÇOCUKLARIMIZI KUCAKLAR GİBİ, KIYAMADAN YERDEN KALDIRDIK"

Haberin Devamı

İçlerinden o an görevli olanlardan biri yaşadıklarını anlatırken şu cümleler döküldü ağzından:
“İhbar geldiğinde hepimiz koştuk. Olay yerine gittiğimizde o küçücük çocukları gördüğümüzde hepimizin aklına çocukları geldi. Yıkıldık. Çocuklarımızı kucaklar gibi kıyamadan kaldırdık onları yerden. Bir yandan çalışmalar devam ediyordu. Benzer görüntüler yaşandığında her defasında aynı acıyı yaşıyoruz. Ama kimsenin elinden bir şey gelmiyor. Hala bekleyenler var. Her şeyi göze almışlar. Yetişemiyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz ama olmuyor. ‘Gitmezsek de orada öleceğiz’ diyorlar.”

İşte vicdanı yerden kaldıran adam


İşte vicdanı yerden kaldıran adam


İşte vicdanı yerden kaldıran adam


İşte vicdanı yerden kaldıran adam

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!