İşte Türk askerinin görev yapacağı yerler

Güncelleme Tarihi:

İşte Türk askerinin görev yapacağı yerler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2006 11:10

Türk askerinin Lübnan’ın güneyindeki Litani Nehri ve çevresinde konuşlandırılması bekleniyor. Kamuoyunun olası bir çatışmadan uzak durmasını istediği Türk askerinin bu nedenle Sur kentinin sahil bölgesine yerleşmesi de olası.

DHA Türk askerinin görev yapması beklenen Litani Nehri ve Sur kentindeki son durumu görüntüledi. Türk askeri BM barış gücüne katılırsa, Güney Lübnan’da İsrail sınırına 30 km uzaklıktaki bölgede görev yapacak. Litani Nehri’nin en önemli özelliği İsrail ile Lübnan ordusu arasında uzun süre tampon bölge olarak görev yapması. Lübnan askeri 1 ay süren çatışmaların ardından, İsrail ordularının geri çekilmesi sonucu uzun bir aradan sonra ilk defa bu sınırı geçerek Güney Lübnan’a girmişti.

Yoğunlukla Hizbullah’ın kontrolündeki bölgelerde görev yapacak olan Türk askerinin, Litani Nehri ve çevresinin yanı sıra Sur kentinin sahil bölgelerinde de konuşlandırılması olası. Uzmanlar ise izbullah kontrolündeki bölgelerde görev yapacak barış gücü askerlerinin Hizbullah gerillaları ile çatışma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

İSRAİL ABLUKASI DEVAM EDİYOR

İsrail ile Hizbullah arasında ateşkes sağlanmasına karşın Lübnan’daki İsrail ablukası devam ediyor. İsrail savaş gemileri, Lübnan’ın güneyindeki Sur sahillerinin 3 - 4 mil açıklarında demir atmış durumda. İsrail saldırılarında zor günler geçiren Lübnan halkı savaş gemilerini çıplak gözle rahatlıkla görse bile kavurucu güneş altında denize girmeye devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!